Vágólapra másolva!
Amikor két évvel ezelőtt a magyar női kosárlabda-válogatottat a holland és a szlovák csapat mellé sorsolták az Eb-selejtezőre, nem volt olyan ember, aki ne lett volna biztos a továbbjutásban. Ehelyett most azt írhatjuk le, hogy a magyar női csapat nem lesz ott a 2021-es Európa-bajnokságon.

Ez pedig - akárhonnan is közelítjük meg - óriási csalódás. Igaz, hogy a koronavírus-járvány miatt Hollandia ellen kétszer is idegenben kellett játszani, de a félamatőr holland csapatot ennek ellenére illett volna legalább egyszer legyőzni. Az már a sors furcsa fintora, hogy ezek a hollandok végül a csoport harmadik helyén végeztek és ők sem jutottak ki az Eb-re.

A szombati játéknapon előbb azon kellett izgulni, hogy Szlovákia legfeljebb 8 ponttal győzzön Hollandia ellen Pöstyénben. Egy ideig úgy tűnt, hogy ez sikerül, de aztán a hollandok szétestek és kikaptak 11 ponttal. Ekkor az dőlt el, hogy a magyarok nem lehetnek csoportelsők. Innentől kezdve folytatódhatott a matekozás, most már az volt a tét, hogy Székely Norbert csapata valahogy bejusson az öt legjobb csoportmásodik közé. Ám ez sem sikerült, így a 2021-es női kosárlabda Európa-bajnokságot Magyarország nélkül rendezik meg.