A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:30AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Óriási botrány tört ki a kézilabdavébén

group stage Hungary gentlemen WC handball world cup Horizontal HANDBALL
KRISTIANSTAD, SWEDEN 20230116 Hungary's Richárd Bodó (top) shoots during Monday's handball World Cup (Group D) match between Portugal and Hungary at Kristianstad Arena, Sweden, January 16, 2023. Photo: Johan Nilsson / TT / Code 50090 (Photo by JOHAN NILSSON / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Kéziabda Szövetség ostobasága miatt elképesztő cirkusz zajlik Lengyelországban és Svédországban, a 28. férfi kézilabda-világbajnokság helyszínein.

Kiküldött munkatársunk, Lantos Gábor helyszíni jelentése a 28. férfi kézilabda-világbajnokságról, Stockholmból.

Egészen elképesztő rendezési botrány alakult ki keddre a svéd és lengyel rendezésű világbajnokságon. Pedig minden nagyon egyszerűnek tűnt.

Mégis, az IHF ostobasága miatt most a feje tetején állnak a dolgok.

Nézzük akkor ezt részletesen.

A vb eddig két országban zajlott. 16 csapat Svédországban, a másik 16 Lengyelországban játszotta le a csoportmérkőzéseket, majd a folytatásban 12-12 csapat a középdöntőket. Január 25-én, szerdán kezdődik az egyenes kieséses szakasz a negyeddöntőkkel. Ebben 8 csapat érdekelt. A 8 csapat fele - 4 együttes - Lengyelországban van, ez a négy a francia, a német, a norvég és a spanyol gárda. A másik négy - Magyarország, Svédország, Dánia és Egyiptom - Svédországban játszik szerdán.

A negyeddöntőkből kettőt Stockholmban rendeznek meg, ez a Magyarország-Dánia és a Svédország-Egyiptom mérkőzés lesz. A másik kettőt, a norvég-spanyol és a francia-német csatát a lengyelországi Gdanskban. Kézenfekvő lenne tehát, hogy a svédországi negyeddöntők két továbbjutója az elődöntőben Stockholmban marad, a lengyelországi negyeddöntők két továbbjutója pedig Gdanskban játssza le az elődöntőt.

Csakhogy ez nem ennyire egyszerű.

Ugyanis a Nemzetközi Kézilabda Szövetségnek fogalma sincs, hogy melyik elődöntőt hol játsszák a világbajnokságon abban az esetben, ha Svédország elveszíti a szerdai, Egyiptom elleni negyeddöntőjét.

Az Aftonbadet című svéd napilap cikkében azt írta: ha a svédek kikapnak Egyiptomtól, kitör a káosz a világbajnokságon.

Krister Bergström, a svédországi szervezőbizottság elnöke a lapnak azt mondta: senki sem tudja megmondani, melyik elődöntő lesz Stockholmban és melyik Gdanskban, ha az egyiptomi csapat megveri a svédeket.

Az IHF - bármilyen hihetetlen - erre az esetre nem készült fel.

Ők azt gondolták, hogy a svédek úgyis nyernek, márpedig, ha nyernek, úgyis Stockholmban maradnak.

Norvégia, Franciaország, Németország és Spanyolország. Ez a négy csapat a világbajnokságon eddig végig Lengyelországban játszott. Most nem tudják, hogy maradhatnak, esetleg utazniuk kell-e Stockholmba, mert az IHF semmilyen tájékoztatást nem ad ki erről. A Nemzetközi Szövetség ugyanis megvárja a szerda késő estét, a negyeddöntők végét és utána közli a döntést.

Ezen a szinten ez a szervezetlenség és káosz egyszerűen elképesztő.

A dologban még a magyar csapat is érintett lehet.

Ugyanis, ha szerdán a magyar válogatott megveri a negyeddöntőben Dániát és a svédek is győznek Egyiptom ellen, akkor a magyaroknak pénteken mindenképpen Gdanskba kell utazni az elődöntő lejátszására, hiszen az elődöntőkből összesen kettő lesz a vb-n és a svédeknek azt hazai pályán kell lejátszaniuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!