A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Kazakhstan
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Mikler Roland visszatért a magyar férfi kézilabda-válogatott kapujába, de a Dánia elleni vereséget ő sem tudta megakadályozni. Annak ellenére sem, hogy kiválóan védett. Férficsapatunk sorsa az utolsó meccsen, Franciaország ellen dől el vasárnap.

Kiküldött munkatársunk, Lantos Gábor helyszíni jelentése a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékokról, Párizsból.

A magyar-dán férfi kézilabda-mérkőzés előtt meglepő cserék történtek a magyar csapatban. Palasics Kristóf, Szita Zoltán, valamint a norvégok ellen az utolsó támadásunknál hibázó, ám az egész tornán remekül kézilabdázó Imre Bence is kikerült a keretből. Helyükre Mikler Roland, Hanusz Egon és Rosta Miklós került. 

Ancsin Gábor góljával kezdett és vezetett a magyar csapat, majd Mikler Roland is bemutatta az első védését. A kapusok a meccs elején parádéztak, majd újra a magyar csapat vezetett. Nem sokkal később ez megváltozott, mert felébredt a dán csapat, ráadásul a magyar szövetségi kapitány, Chema Rodriguez reklamálás miatt két percet kapott (amit természetesen nem ő ült le, hanem az egyik játékosunk.)

Bodó Richárd nagy gólokat dobott az első félidőben
Fotó: Csudai Sándor - Origo / Csudai Sándor - Origo

Sajnos, Hanusz Egon két hibája után lerohantak minket a dánok és percek alatt 5-2-re vezettek. 2-1 után 2-6 lett az állás, ez egy 5-0-s sorozatot jelentett Dániának. Bánhidi törte meg a gólcsendet, de egy újabb magyar kiállítás után két üres kapus gólt is lőtt nekünk Dánia.

Ekkor szerencsére jobb periódusba került a magyar válogatott. A 17. percben már csak egy gól volt Dánia előnye, Mikler nagyokat fogott, majd támadhattunk az egyenlítésért is. Bodó Richárd nagy lövésével 9-9 lett az állás, majd a dánoktól elvették a labdát a bírók. Bodó nagyot ment ezen a reggelen, mert az ő góljával már 10-9-re mi vezettünk. Mikler védett még egyet, Zoran Ilics lőtt még egyet és Magyarország máris két góllal vezetett (11-9).

Ezt a kétgólos vezetést ügyesen menedzselte a magyar csapat, csupán Mikkel Hansen hétméteresei okoztak gondot. Aztán más is, mert három elrontott magyar támadásra három dán gól érkezett, s az első félidő vége előtt egy perccel a dánok átvették a vezetést (14-15). Az utolsó pillanatban pedig kaptunk még egy üres kapus gólt, így a szünetben Dánia 16-14-re vezetett. 

Lékai Máté tör be a dán védők közé
Fotó: Csudai Sándor - Origo / Csudai Sándor - Origo

A második félidő hektikus játékkal kezdődött. Gyorsan dobtunk egy gólt, de nem tudtuk jobban megközelíteni a dánokat. A 39. percben Fazekas Gergő góljával 17-18 volt az állás. Sajnos megint egy rosszabb szakasza jött a meccsnek, mert a dánok egy sebességi fokozattal magasabbra kapcsoltak. 17-21-nél szerzett ismét gólt a magyar válogatott. Ekkor még 17 perc volt hátra a meccsből. Mikkel Hansen magabiztosan lőtte a heteseket, Dánia pedig ezzel tartotta a lépést a magyarok előtt.

24-19-es dán vezetésnél nagyjából látszott, hogy ezt a meccset nem fogjuk tudni megnyerni. A mieink tisztességesen küzdöttek, de az eddig veretlen dánokat nem lehetett ezen a délelőttön legyőzni. Így nincs más hátra, mint vasárnap nyerni az eddig borzalmas formát mutató házigazda franciák ellen, s akkor be lehet jutni a legjobb nyolc közé. Nem lesz könnyű menet, az egészen biztos.

Férfi kézilabda olimpiai torna: Dánia-Magyarország 28-25

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!