Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A Ferencváros férfi vízilabdacsapata bejutott a Bajnokok Ligája máltai fináléjába, miután Nyéki Balázs együttese a szerdai elődöntőben ötméteresekkel 18-17-re legyőzte a szerb Novi Beogradot. Az utolsó büntetőt Vogel Soma védte ki fejjel, ez pedig továbbjutást ért a Fradinak.

A férfi vízilabda Bajnokok Ligája első elődöntőjében a Pro Recco és az Olympiakosz között is ötméteresek döntöttek – az olaszok javára –, majd este a Ferencváros és a Novi Beograd meccsén is büntetők döntöttek Máltán. Ebben a párharcban egyetlen játékos hibázott, utolsó lövőként Dimitriosz Szkumpakisz próbálkozását Vogel Soma kifejelte, ezzel három év után ismét BL-döntőbe jutott a Fradi.

Férfi vízilabda BL - FTC-Telekom-Novi Beograd, Vogel Soma
Vogel Soma, a Fradi kapusa volt a férfi vízilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének elődöntőjében játszott FTC-Telekom - Novi Beograd mérkőzés hőse
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Íme, Vogel Soma védése:

Nyéki Balázs együttese a pénteki döntőben a sorozatban negyedik sikerére hajtó, Zalánki Gergővel felálló olasz Pro Reccóval találkozik.

Férfi Bajnokok Ligája, négyes döntő: elődöntő:

FTC-Telekom Waterpolo - Novi Beograd (szerb) 18-17 (4-4, 3-2, 5-4, 1-3, 5-4) - ötméteresekkel
gólszerzők: Mandic 5, Merkulov 3, Argiropulosz 2, Vigvári Ve., Jansik Sz., Di Somma 1-1, illetve Vlahopulosz 4, Pijetlovic, Cuk 2-2, Drasovic, Lukic, Radulovic, Filipovic, Szkumpakisz 1-1

 

Mindent egy helyen az Eb-ről