Vágólapra másolva!
A férfi kosárlabdázók olimpiai selejtezőinek szombati játéknapján eldőlt, hogy a sportág egyik legnagyobb világsztárja, Luka Donicic, valamint a szlovén válogatott nem lesz ott a párizsi olimpián. Ahogy az olaszok is otthonról nézhetik a küzdelmeket.

Szombaton este eldőlt, hogy Szlovénia férfi kosárlabda-csapata nem lesz ott a három hét múlva kezdődő párizsi olimpián. Ez még önmagában nem is lenne annyira szomorú hír, az már annál inkább, hogy így a sportág egyik legnagyobb szupersztárját, Luka Doncicot sem csodálhatjuk meg az ötkarikás színpadon.

Az ötszörös NBA All-Star-válogatott, az idei szezon végén az idény legjobb ötösébe beválasztott pontkirály a Boston Celtics ellenében simán elbukott (1-4) bajnoki döntő után újabb keserű pirulát kellett, hogy lenyeljen a pireuszi olimpiai selejtező elődöntőjében, ahol a házigazda görök válogatott megsemmisítő vereségben részesítette a roppant haloványan játszó délszláv csapatot.

A szlovénok sorsa már az első negyedben eldőlt, ahol tíz perc játék után 18 pontos (14-32) hátrányt szedtek össze, amiből csak minimálisan sikerült faragni a következő két játékrészben, 

mielőtt a 30-18-ra megnyert negyedik negyeddel a az eksztázisban játszó görög végleg porrá zúzták Doncic olimpiai álmait.

A görög csapat simán elbírta, hogy Jannisz Antetekounmpo önmagához képest halovány, 13 pontot és 4 lepattanót felmutató játékkal rukkolt ki, hiszen Thomas Walkup (19 pont) és Vaszilejosz Tojlopulosz (17 pont) is remekelt. Szlovén oldalon természetesen Doncic volt a legeredményesebb 21 ponttal, de rajta kívül csak Josh Nebo ért el kétszámjegyű eredményt (17 pont). 

A görögök a vasárnapi döntőben a horvátokkal találkoznak.

Ugyancsak nem lesz ott az olimpián az olasz és a Joel Embiid amerikaivá válása után jócskán meggyengült kameruni válogatott sem.

Eredmények, olimpiai selejtező, elődöntők:
Spanyolország-Finnország 81-74
Bahama-szigetek - Libanon 89-72
Lettország - Kamerun 72-59
Brazília - Fülöp-szigetek 71-60
Horvátország - Dominikai Köztársaság 80-77
Görögország - Szlovénia 96-68
Litvánia - Olaszország 88-64
Puerto Rico - Mexikó 98-78

A döntők párosításai:
Spanyolország - Bahama-szigetek
Lettország - Brazília
Görögország - Horvátország
Litvánia - Puerto Rico

 

Mindent egy helyen az Eb-ről