A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
Vágólapra másolva!
A Ferencvárosi TC Dániába utazott, hogy a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik körében a dán bajnok Midtjylland ellen lépjen pályára. Az északi csapat elleni első mérkőzés előtt a Fradi fáradhatatlan norvég középpályását, Kristoffer Zachariassent kérdeztük többek között a keddi találkozóról.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a Ferencváros Bajnokok Ligája selejtezőjéről, Dániából.

Először is gratulálok az augusztus 1.-jei szerződéshosszabbításához. Mit szólt, amikor kiderült, számítanak Önre a jövőben is?

Nagyon jó érzés volt természetesen a szerződéshosszabbítás. Szeretek a csapattal lenni, jól érzem itt magam, és szeretném tovább folytatni az utam a klubbal a jövőben is. Boldog vagyok, hogy az aláírással biztossá vált, hogy ez így lesz, örülök neki. 

Ráadásul a családommal Budapestet is megszerettük, hihetetlen a város, szép épületekkel, kedves emberekkel.

Kanyarodjunk rá a mérkőzésre. A dán bajnok kemény ellenfélnek ígérkezik, mit vár a meccsektől?

Kemény párharca számítok, erre mondhatjuk, hogy mindkét félnek ugyanannyi esélye lesz megnyerni a mérkőzéseket, így nyílt lesz a továbbjutás kérdése. 

Nekünk remek, erős csapatunk van, amely jól szervezett, így minden a kezünkben van ahhoz, hogy ha úgy játszunk, ahogy kell, akkor mi menjünk tovább. 

POY_5017
Zachariassen remekül futballozott mindkét második körös BL-selejtezőben.
Fotó:  Polyák Attila Origo  /  Polyák Attila Origo 

Mit gondol mi lesz a továbbjutás sikerének a kulcsa?

Először is meg kell állítsuk a labdajáratásukat, aztán meg kell szerezzük tőlük a labdát, majd arra kell figyelnünk, hogy használunk kell a sebességünket a széleken és mindenkinek a maximumot kell nyújtani. A saját játékunkat kell pályára vinni és meg kell mutatni azt, amit már eddig is megmutattunk ezzel kapcsolatban, és akkor a mi kezünkben lesz a sorsunk.

Milyen a hangulat az öltözőben, több új játékos is érkezett a csapathoz?

Először is a csapatnál van egy nagyon jó rendszerünk, 

az új játékosoknak pedig jó a kapcsolatuk a régiekkel, igazi minőséget hoztak az együttesbe. Azt mondhatom, hogy kiváló a hangulat, mindenki tudja, mi a dolga a pályán.

 Jól kezdtük ezt a selejtező sorozatot, így kell folytassuk a továbbiakban is.

A Ferencváros a BL-selejtező harmadik körét idegenben kezdi a dán bajnok ellen kedden este, 19.15-kor. Ha sikerrel veszi ezt kört is a Fradi, akkor a következő, azaz playoff körben a szlovák bajnok Slovan Bratislava és a ciprusi bajnok APOEL találkozójának győztese vár majd a zöld-fehér csapatra.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!