A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Ahogyan a tavalyi US Open óta egyetlenegy alkalommal sem lépett pályára, úgy az augusztus 25-én rajtoló amerikai nyílt teniszbajnokságot is kihagyja Pete Sampras. Minden idők legeredményesebb teniszezője úgy nyilatkozott, ezzel befejezi az aktív sportolást, amely egyáltalán nem hiányzik számára.

Az egykori világelső Pete Sampras bejelentette, nem indul az idei US Openen, s minden bizonnyal örökre leteszi a teniszütőt. "Nem leszek ott az Openen idén, mint ahogy nem voltam ott Wimbledonban sem. Nem hiányzik a tenisz, hogy ismét elkezdjem az edzéseket, s végigcsináljak mindent, hogy ismét az legyek, aki szeretnék lenni. Ez az érzés azt mondatja velem, eljött a visszavonulás ideje. Ha már Wimbledonban sem volt kedvem játszani, akkor valószínűleg elérkezett az út vége" - nyilatkozta a 14-szeres Grand Slam-győztes sztár.

Sampras, aki pályafutása során hét alkalommal nyert Wimbledonban, kétszer az Australian Openen és ötször a US Openen, az utóbbi időt kedvenc hobbijának, a golfnak szentelte. Legutóbb a Lake Tahoe-viadalon állt rajthoz, s az NBC televíziónak adott nyilatkozatában jelezte, jó esélyt lát arra, hogy hivatalosan is visszavonuljon.

Érdekesség, miután a US Openen való távolmaradását bejelentette, visszalépett a golfviadal utolsó fordulójától is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!