Vágólapra másolva!
A jégtáncosok kötelezője után a 11. helyről várhatja a folytatást a magyar Hoffmann Nóra, Elek Attila duó a torinói műkorcsolya Európa-bajnokságon. Az élen a címvédő Tatjana Navka, Roman Kosztomarov kettős áll. A párosoknál a rövidprogram után a dobogót három orosz pár foglalja el.

A várakozásoknak megfelelően a címvédő Tatjana Navka, Roman Kosztomarov kettős áll az élen a jégtáncosok kötelezője után a torinói műkorcsolya Európa-bajnokságon. A Hoffmann Nóra, Elek Attila duó a 11. helyről várhatja a folytatást. Az orosz páros nagy fölénnyel, majdnem négy pont előnnyel előzi meg a második helyezett Jelena Grusina, Ruszlan Goncsarov ukrán kettőst.

A kétszeres junior világbajnoki ezüstérmes magyarok - akik igyekeznek pályafutásuk során először az első tízben végezni felnőtt világversenyen - különösebb hiba nélkül teljesítették a kötelezőt. A tavalyi budapesti kontinensviadalon egyébként éppen a 11. helyen zártak. Az originalra csütörtökön 13:30-tól kerül sor, míg a nyitónap programjában 19:15-ös kezdettel még a párosok rövidprogramja szerepel.

Ami a párosokat illeti: a rövidprogram után az első három helyen orosz duó áll, s közülük is a Tatjana Totmjanyina, Makszim Marinyin kettős várhatja az élről a folytatást. Az egyetlen apróbb meglepetést az szolgáltatja, hogy a címvédő mögött a Julija Obertasz, Szergej Szlavnov kettős a második, megelőzve a korábbi világ- és Európa-bajnok Marija Petrova, Alekszej Tyihonov duót.

A kűrre szerdán 19 órától kerül sor.

eredmények
páros, állás a rövidprogram után: 1. Tatjana Totmjanyina, Makszim Marinyin (orosz) 69,70 pont 2. Julija Obertasz, Szergej Szlavnov (orosz) 63,59 3. Marija Petrova, Alekszej Tyihonov (orosz) 63,15

jégtánc, állás a kötelező után: 1. Tatjana Navka, Roman Kosztomarov (orosz) 44,19 pont 2. Jelena Grusina, Ruszlan Goncsarov (ukrán) 40,39 3. Albena Denkova, Makszim Sztavijszkij (bolgár) 40,08 ...11. Hoffmann Nóra, Elek Attila 30,72.

Mindent egy helyen az Eb-ről