A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
Vágólapra másolva!
A következő elmulasztott ellenőrzés után eltiltásra számíthat az olimpiai bajnok Mark Lewis-Francis, a brit sprinter ugyanis már kétszer nem állt a doppingellenőrök rendelkezésére.

Az Egyesült Királyság atlétikai szövetségének szabályzata értelmében annak a sportolónak, akit háromszor nem tudnak be nem jelentett vizsgálatnak alávetni, mert nem található az általa korábban megadott tartózkodási helyen, automatikusan egyéves versenyzési, illetve örökös olimpiai eltiltás jár. A szigetországi mintavevők Lewis-Francist már kétszer nem találták az általa megadott címen.

Először 2005-ben, családi házukban nem nyitott ajtót. "Nem működött a csengőnk!" - magyarázta akkor 4x400-as váltóval Athénban győztes atléta. "Én pedig az emeleti hálószobában voltam, így nem is hallhattam a látogatókat."

A második eset 2006 júliusában, a londoni Grand Prix előtti időszakban történt: a futót ekkor a Crystal Palace Hotelban keresték az ellenőrök, hiába. "Mindkétszer hanyag voltam, de abban az időben ez az ellenőrzési rendszer még teljesen új volt, így lehetnének kicsit elnézőbbek velem. Nem szégyellem magam, ezt az egészet ostobaságnak tartom" - mondta a 25 éves sprinter.

Lewis-Francistől 2005-ben elvették a fedettpályás Európa-bajnokságon szerzett ezüstérmét marihuána-fogyasztás miatt, az esetet azonban nem követte eltiltás.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!