A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Négy hónappal az automatikus olimpiai kvalifikációk zárása előtt asztaliteniszben minden Pro Tour verseny nagy jelentőséggel bír, így jó hír, hogy Tóth Krisztina és Póta Georgina is remekül szerepel a sorozat tajvani állomásán.

Tajpejben a nőknél a 32-es főtáblán Tóth Krisztina és Póta Georgina egyaránt bravúros győzelmet aratott pénteken.

A világranglistás helyezése alapján automatikusan olimpiai részvételre esélyes Tóth hétjátszmás, drámai csatában verte a spanyolok kínai játékosát, Shen Yanfeit, aki tíz hellyel előzi meg a rangsorban. Tóth jelenleg a 32., Shen Yanfei a 22. helyet foglalja el. Ugyanekkor a már a Pro Tour versenyt megelőző kínai edzőtáborozás során is jó formát mutató Póta (63.) még nagyobb szenzációval szolgált, magabiztosan győzött a világranglista 26. helyén álló koreai Park Mi Jung ellen. Érdekesség, hogy a legjobb 16 között a kínai származású német Wu Jiaduo mellett csak a két magyar lány képviseli Európát! Közben női párosban a kettejük alkotta, alanyi jogon főtáblás duó gond nélkül jutott be a negyeddöntőbe, így szombaton már éremért mérkőznek.

Férfiversenyzőinknek nem volt szerencséjük, a 64 között mind a négyen búcsúztak, ráadásul Pázsy Ferenc (90.) súlyosnak tűnő combsérülése miatt asztalhoz sem állhatott. Más okból, de hasonlóképpen vigasztalhatatlan Jakab János (112.), aki olyannyira versenyben volt a világranglista 17. helyezettjével, a szingapúri Gao Ninggel, hogy négy meccslabdához jutott ellene, de a döntő szettben végül 17-15-re kikapott. Ráadásul Pázsy sérülése miatt a Pázsy, Jakab páros se állhatott asztalhoz.

Tóth Krisztinát pénteken tajvani idő szerint késő este értük utol szállodai szobájában: "Szegény Pázsy Feri kivételével mindannyian jól vagyunk, igaz, a többiek eléggé fáradtak. A kéthetes kínai edzőtáborozás után ez persze érthető is. Én viszont csak a később csatlakoztam a csapathoz, így nem panaszkodhatok. A játék is jól megy, a selejtezőben egy fiatal koreai lány ellen 1:3-as játszmaarányról fordítottam, ma pedig egy spanyol-kínaival szemben én vezettem 3:0-ra, innen 3:3 lett, de a hetedik szettet sikerült megnyernem. A nyolc közé jutásért egy szingapúri játékossal találkozom, aki tavaly a Bundesligában, a Busenbachban játszott, így őt elég jól ismerem, tudom, mire számíthatok. Jó lenne nyerni ellene is, ám nekem itt minden egyes győzelem plusz pontot ér a világranglistán, mert tavaly nem szerepeltem ezen a versenyen. Egyébként a körülmények szuperek, Tajpejben a városközponthoz közel lakunk egy nívós szállodában, nem messze a világ jelenlegi legmagasabb épületétől, az 508 méteres, és az emeletei száma alapján Tajpej 101 névre keresztelt felhőkarcolótól" - árulta el hatszoros Európa-bajnoknőnk.

Tajpej Open, Pro Tour-verseny; eredmények, férfi egyes, a 32 közé jutásért:
Jakab János - Gao Ning (szingapúri) 3:4 (-7, 12, -5, -7, 9, 9, -15)
Zombori Dávid - Steger (német) 0:4 (-6, -8, -7, -1)
Zwickl Dániel - J.-M. Saive (belga) 2:4 (10, -8, -9, -9, 7, -9)
Pázsy Ferenc - Lundqvist (svéd) 0:4 játék nélkül

Női egyes, a 16 közé jutásért:
Póta Georgina - Park Mi Jung (dél-koreai) 4:1 (7, 3, -8, 10, 9)
Tóth Krisztina - Shen Yanfei (spanyol) 4:3 (6, 6, 4, -9, -6, -8, 8)

Női páros, nyolcaddöntő:
Tóth, Póta - Heine, Li Qianbing (osztrák) 4:1 (-8, 4, 4, 4, 2)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!