Vágólapra másolva!
Tíz nap múlva indul az I. Bécs-Budapest Kajak-Kenu és Evezős teljesítménytúra. A táv 300 kilométer, célbaérkezés augusztus 20-án, Budapesten.

Idén első alkalommal rendezik meg a Bécs-Budapest "kajakmaratont", melyre közel 70 hajóegység és 130 résztvevő jelentkezett. Indulnak túrakajakokkal, kenukkal és evezős hajókkal is. A feladat: meghódítani a Dunát, Bécstől Budapestig. Három ország, egy folyó - ez a közös bennük.

A 300 km-es távot öt nap alatt teljesítik a túrázók. Bécsből indulnak, majd Pozsonyon keresztül érkeznek Magyarországra. Ásvány, Neszmély és Visegrád lesznek a hazai állomások, végül augusztus 20-án érkezik a csapat Budapestre.

Az öt Dunán töltött nap alatt a túrázók nem csak a teljesítményüket teszik próbára. Gyönyörű környezetben evezhetnek, közben pedig megcsodálhatják a Duna mentén húzódó városok történelmi nevezetességeit, bepillanthatnak az egyes országok kultúrájába.

A szervezők elmondták, hogy az ötletet a Bécs-Budapest Szupermaraton Futóverseny adta. Az "eredeti" versenyt idén már 20. alkalommal rendezik meg, jubileumi érdekesség is tehát, hogy nem csak szárazföldön futva, de a vízen is megtehető a táv.

A túra résztvevői augusztus 15-én szállnak vízre, Bécsben.

Mindent egy helyen az Eb-ről