Vágólapra másolva!

Tizenhárom magyar érem a maratoni kajak-kenu-Eb-n

Két-két ezüst- és bronzérmet szerzett a magyar kajak-kenu válogatott a lengyelországi Ostrodában rendezett felnőtt és korosztályos maratoni Európa-bajnokság zárónapján, amelyen a felnőtt párosok versenyeit bonyolították le. A magyar küldöttség összesen 5 arany, 4 ezüst- és 4 bronzérmet szerzett. 

A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint a Gutyina Kinga, Bara Alexandra kajakpáros a másik magyar hajóval és a dán duóval harcolt a győzelemért, de utóbbiak az utolsó forduló után megléptek, és mintegy tíz hajóhossz előnnyel értek elsőként a célba. A csaknem 26 km-es távon Gutyináék lettek a másodikak, a Horváth Tímea, Szilvási Nóra kettős pedig a harmadik.

A kenusok - a hölgyekhez hasonlóan - hat kört tettek meg a körülbelül 4,3 km hosszú pályán. Ezt a versenyszámot a spanyolok uralták, már az első forduló után meglépett mindkét párosuk. A második bolyban lapátoló Devecseri Ádám, Vass András páros a vége előtt másfél körrel robbantott, s végül simán szerezte meg a bronzérmet.

A férfi kajakosok 30,1 km-es távján mindkét magyar egységnek esélye volt a dobogóra, Salga István Péter Kristóffal azonban az első fordulóban beborult, ezzel elszálltak az érmes reményei. A Jámbor Attila, Petrovics Máté alkotta duó ugyanakkor jól tartotta magát, végig a vezető bolyban haladt és végül ezüstérmet szerezett.

Mindent egy helyen az Eb-ről