Vágólapra másolva!

A nőipárbajtőr-válogatott is betlizett a vívóvébén

Már szinte megnyert mérkőzést elvesztve csak a kilencedik helyért küzdhet a magyar nőipárbajtőr-válogatott a párizsi vívó-világbajnokság pénteki versenynapján.

A 22 csapatot felvonultató mezőnyben a Szász Emese, Antal Edina, Takács Emese, Budai Dorina összeállítású együttes a 16-ból a 8-ba jutásért a nagyjából hasonló erőt képviselő dél-koreai alakulattal találkozott.

Nagyon sokáig úgy tűnt, ha nem is könnyen, de meglehet a mérkőzés, a vége azonban rémálom volt. A magyarok az első nyolc asszóban nem kerültek hátrányba, legrosszabb esetben is ugyanaz a szám állt a tábla két oldalán. Takács döntetlennel kezdett, aztán az egyéniben ezüstérmes Szász simán nyert, majd Antal eggyel kikapott, így az első kör után 10-8 volt az állás.

Ugyanez történt a második három asszóban is, csak más sorrendben. Az utolsó párharcok 19-17-ről kezdődtek, a dél-koreaiak nem adták meg magukat, szívósan küzdöttek. Antal harmadjára nyert, Takács egytusos vereséget szenvedett, így Szász 28-25-nél ment fel a pástra Junggal szemben.

Mivel az egyéni szárnyalását követően a csapatversenyben is megnyerte első két asszóját, megoldhatónak tűnt a feladata. Különösen annak fényében, hogy a dél-koreainak egy idő után sietni kellett volna. Ehhez képest érthetetlen rövidzárlat következett, 50 másodperces tapogatózás után Jung gyorsan kiegyenlített, oda lett az előny, következett egy együttes találat, majd Szász tovább próbálkozott, de sehogy sem tudta eltalálni ellenfelét.

Egylámpás tust 29-34-nél adott először, ekkor azonban már csak 20 másodperc volt hátra. Jung szorgosan gyűjtögette találatait anélkül, hogy bármi különlegeset csinált volna. A nagy rohanás 34-41-gyel zárult. Az összetört, magába roskadt Szászt Antal próbálta vigasztalni, kevés sikerrel.

eredmény, a 16 között:
Koreai Köztársaság - Magyarország 41-34
(Antal: mínusz 1, Takács: mínusz 1, Szász: mínusz 5)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!