Vágólapra másolva!
A Hoffmann Nóra, Zavozin Maxim duó a 23 induló között a 13. helyen zárta a jégtáncosok magyar idő szerint szombat hajnali kötelező programját. Az élen a világ- és Európa-bajnok orosz Okszana Domnyina, Makszim Sabalin kettős áll.

A magyar páros - amely Zavozin utolsó pillanatokban történt honosítása után először szerepel együtt ötkarikás játékokon - 31,90 pontot kapott tangójára.

"Már nagyon vártuk, hogy elkezdődjék a verseny, különösen az töltött el bennünket izgalommal, hogy Maksznak ez az első olimpiája. Épp ezért sajnálom, hogy volt egy kicsi hibám, ami nagyon bosszant, mert ez egy-két helyünkbe került szerintem" - mondta Hoffmann a Magyar Olimpiai Bizottság honlapján.

"A végén egy lökésnél az egyik lábammal kicsit beleakadtam a másikba, emiatt kissé hullámzott a testem. Ezzel az a baj, hogy a pontozás során szegmensekre osztják a táncunkat, és emiatt a rossz mozdulat miatt az utolsó, a nyolcadik szegmens valószínűleg teljesen mínuszos lett, holott ez éri a legtöbbet, mivel minél később jön egy szegmens, annál többet ér. Azaz úgy gondolom, egy-két pontot vesztettünk, és legalább ennyi helyet is."

Az élről az orosz Okszana Domnyina, Makszim Sabalin, második helyről a kanadai Tessa Virtue és Scott Moir, a harmadikról pedig az amerikai Meryl Davis és Charlie White várja a folytatást.

Az originalra hétfőn, a kűrre pedig kedden hajnalban kerül sor.

Jégtánc, állás a kötelező után:
1. Okszana Domnyina, Makszim Sabalin (Oroszország) 43,76 pont
2. Tessa Virtue, Scott Moir (Kanada) 42,74
3. Meryl Davis, Charlie White (Egyesült Államok) 41,47
...13. HOFFMANN NÓRA, ZAVOZIN MAXIM 31,90

Mindent egy helyen az Eb-ről