Vágólapra másolva!

Sztahovszkij két Federert győzött le

Az ukrán Szerhij Sztahovszkij úgy érzi, egyszerre két Roger Federert győzött le szerdán a wimbledoni teniszbajnokság második fordulójában.

"Itt minden róla szól. A wimbledoni tornára kiadott könyv borítóján ő van, itt nyerte az első Grand Slam-tornáját, és hétszer is bajnok lett" - mondta örömittasan a világranglista 116. helyén álló játékos. "Ha ellene lépsz pályára, akkor úgy érzed, két ellenféllel harcolsz: először Federer ellen, aztán a hírneve ellen. Ha az egyiket sikerülne legyőznöd, akkor a másik helyez nyomás alá."

A 27 esztendős Sztahovszkij kiemelte, első alkalommal tudott top 10-es játékos ellen nyerni, így ez a győzelem fontos állomás pályafutásában.

"Wimbledonban Roger a legnagyobb név, egy legenda, és minden fontosabb rekordot ő tart. Nehéz elhinni, hogy sikerült legyőznöm őt" - jegyezte meg a 6:7 (5-7), 7:6 (7-5), 7:5, 7:6 (7-5)-re nyert ukrán teniszező.

A 17-szeres Grand Slam-győztes Federernek Wimbledonban 67/7-es, Sztahovszkijnak 2/4-es győzelem/vereség mutatója van. Federer karrierje során 77,5 millió dollárt keresett eddig, Sztahovszkij 2,7 milliót.

Federer utoljára 2002-ben kapott ki ilyen alacsonyan jegyzett játékostól.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!