Sarokba szorították a világ harmadik legjobb teniszezőjét

Andy Murray, tenisz
UNITED KINGDOM, GLASGOW : Andy Murray of Great Britain celebrates his victory during his reverse singles match against Bernard Tomic of Australia in the Davis Cup tennis semi-final between Great Britain and Australia in Glasgow, Scotland on September 20, 2015. AFP PHOTO / IAN MACNICOL
Vágólapra másolva!
Andy Murray kihagyná a férfi teniszezők novemberi világbajnokságát azért, hogy fel tudjon készülni a Davis Kupa döntőjére, ám a férfi versenyeket szervező ATP figyelmeztette: kötelező elindulnia az évzáró tornán.

"A világbajnokságon kötelező részt vennie" - jelentette ki az ATP elnöke, Chris Kermode.

A brit válogatott 37 év után jutott be a Davis-kupa fináléjába, ahol november 27. és 29. között a belga csapat lesz az ellenfele. A világranglistán harmadik Murraynek helyezésénél fogva a november 15. és 22. közötti vb-n is részt kellene vennie, ám amint a BBC-nek adott nyilatkozatában fogalmazott: egyelőre kérdéses az indulása.

Forrás: AFP/Ian MacNicol

Már csak azért is, mert a világbajnokságot kemény pályán rendezik Londonban, és ha a Davis-kupa belgiumi döntőjét salakon vívják, mindössze két nap állna rendelkezésére, hogy ezen a borításon játsszon a finálé előtt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!