A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Cseh László Amerikában van, és változtat az eddigieken

Cseh László, 100 méter pillangó
Hungary's Laszlo Cseh poses with his silver medal on the podium of the Men's 100m Butterfly Final during the swimming event at the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Aquatics Stadium in Rio de Janeiro on August 12, 2016. / AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
Vágólapra másolva!
Jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodik, és egyik támogatója vendégszeretetét élvezi Cseh László, a magyar úszóválogatott rangidőse, aki nem egészen két hét múlva újra edzésbe áll, ám nem egészen úgy, ahogy eddig.

„Október második hetében találkozunk újra, és már előre eldöntöttük, hogy változtatunk az eddigi menetrenden – tájékoztatta a Telekom Sporthír Szolgálatot Plagányi Zsolt, Cseh László edzője. – Nem titok, hogy előtérbe kerül a szárazföldi munka, miközben a szokásosnál nagyobb hangsúly helyeződik a gyorsúszásra, és kísérletképpen a vegyesre is.

– hangsúlyozta a mester, hozzátéve, hogy a 2003 óta folyamatosan olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmeket gyűjtő Cseh Lászlót a Rióban történtek után nem csupán a lelkesedés, hanem jókora adag dac viszi előre.

A 100 pillangón szerzett riói ezüstjével Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Az év hátralévő versenyeit passzolja, így a decemberi windsori rövid pályás világbajnokságnak is csak a nézője lesz, noha mindig is a kismedencés versenyzés sikert sikerre halmozó specialistájának számított.

„Laci számára most az a legfontosabb, hogy fizikailag és mentálisan is teljesen felfrissülve folytathassa az edzésmunkáját.

Ha arra gondolunk, hogy mennyi energiát kellett befektetnie négy egymást követő olimpia, hét-hét nagymedencés világ- és Európa-bajnokság feladatainak teljesítésébe, akkor ezt a gondolatmenetet nem kell érvelésekkel kiegészíteni. Ezért az év végéig a terhelés sem lesz túlméretezett, elég lesz rákapcsolni januártól, és úgy megközelíteni a júliusi budapesti világbajnokságot, ami kétségkívül a legnagyobb kihívást jelenti a számára az olimpia utáni évben.”

2017-es ob – már az új Dagályban

Magától értetődő, hogy az egy-egy kudarccal (200 m) és bravúrral (100 m pillangó) zárult olimpiai szereplése után a 2017-es világbajnokságot pályafutása egyik legfontosabb, kritikusnak is nevezhető próbatételének tekinti Cseh László, aki a 2006-os, a 2010-es és a 2012-es, magyar rendezésű Európa-bajnokságok után jövőre ismét hazai pályán szerepelhet. Ráadásul egy olyan nagyszerű létesítményben, a Dagály Arénában, amelynek megnyitójára várhatóan már csak fél évet kell várni.

Hármas holtverseny volt 100 pillangón Rióban Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Adam Pretty

„A cél természetesen csak az lehet, hogy Laci kifüstölhesse magából a riói sokk rossz emlékeit. Amelynek legfájóbb pontja kétségtelenül az volt, hogy a májusi

Simán bizony, merthogy az aranyérmes Michael Phelps ott 1:53.36-tal nyert. Nagyon jókor jön tehát jövőre a hazai pálya, a magyar szurkolók biztatása, amely a magyarországi Európa-bajnokságokon, Budapesten és Debrecenben is erős hátszelet jelentett” – hangsúlyozta Plagányi Zsolt, jelezve, hogy a 2017-es évad fő eseménye előtt az országos bajnokság – várhatóan már az új úszóarénában – és néhány hagyományos nemzetközi verseny alkotja majd Cseh László programját.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!