A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:30AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Súlyemelő Szövetség nyilvánosságra hozta, hogy a sportág május végi tisztújító közgyűlésén kik pályáznak az elnöki és a főtitkári posztra, valamint az IWF különböző tisztségviselői helyeire. A 2000 óta a sportág elnökeként dolgozó Aján Tamásnak hat kihívója is akad. Az IWF általános igazgatója, Ádámfi Attila pedig a főtitkári posztra nyújtotta be jelentkezését.

Ha végignézzük az elnöki posztra pályázókat, akkor Aján Tamás mellett a legismertebb név a román Nicu Vladé, aki az 1984-es olimpián Los Angeslesben a 90 kilós súlycsoportban lett olimpiai bajnok. Vlad amúgy régi motoros az IWF-ben, hiszen a jelenlegi ciklusban a szervezet első alelnökeként tevékenykedett.

A románok olimpiai bajnoka, Nicu Vlad (a képen balra) is indul Aján Tamás ellen az IWF elnöki posztjáért Forrás: RIA Novosti/RIA Novosti/Vladimir Vyatkin

Nicu Vlad mellett Aján Tamás kihívója az olasz Antonio Urso, aki a négy évvel ezelőtti választáson már indult a magyar sportdiplomata ellen, de akkor alulmaradt a szavazáson. A további jelöltek: a kínai Ma Wenguang, a katari Al-Mana Mohamed Yousef, az iráni Ali Moradi és a fülöp-szigeteki Monico Puntevella.

A Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnöke, Aján Tamás a riói olimpián

Forrás: AFP/Goh Chai Hin

Az IWF általános igazgatója, Ádámfi Attila a főtitkári posztért indul. Rajta kívül öten pályáznak még ugyanerre a posztra.

Aján Tamás korábban több helyen elmondta, hogy a május 29-30-án Bangkokban sorra kerülő választó kongresszusig még történhetnek visszalépések.

Ezek után sokan máris kombinálni kezdtek. Mindenesetre az kevéssé valószínű, hogy amennyiben Ajánt ötödször is elnökké választják, akkor Ádámfi Attilának komoly esélye lenne a főtitkári posztra.

A Nemzetközi Súlyemelő Szövetség székhelye amúgy Budapesten van.

Aján Tamás a világon a második legrégebben megválasztott világszövetségi elnök. Nála korábban a Nemzetközi Sportlövő Szövetséget vezető mexikói Olegario Vazquez Ranát választották meg 1980-ban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!