Vágólapra másolva!
Párizsban készül a füves szezon előtti utolsó salakos versenyére Stollár Fanny, aki a Roland Garros selejtezőjében kikapott az első fordulóban, de nem utazott el. A világranglistán jelenleg 211. magyar a tavaszi, charlestoni menetelésével (Jelena Vesznyina legyőzésével a legjobb 16-ig jutott a selejtezőből) lépett előre nagyot, de az elmúlt két hónapban nem lehetett hallani róla sokat.

Épp a Suzanne Lenglen katlan földalatti folyosóján sétáltam, amikor váratlanul szembejött Stollár Fanny. Több mint egy hét telt el azóta, hogy kiesett a Roland Garros kvalifikációs versenyéből, így meglepő volt a feltűnése.

Stollár Fanny még játékban Forrás: Origo

A játékosok, ha kikapnak, akkor általában utaznak tovább a következő állomás helyszínére, igaz ezen a héten csak egy 25 000 dolláros ITF-tornát rendeznek a környéken (Olaszországban), de Stollár inkább készült a marseille-i 100 000 dolláros versenyre. Élvezte, hogy visszatérhetett a Roland Garrosra, egészen más volt így, mint juniorként játszani, és reméli, hogy jövőre jobb eredményt ér el.

Úgy értékelte a teljesítményét, hogy nem játszott rosszul, csak más taktikával kellett volna teniszeznie. Nincs kedvenc borítása. Jót tett neki az elmúlt hét, sokkal jobb formában van, és nagyon várja a Marseille utáni füves versenyeket. WTA tornák selejtezőjében fog indulni Wimbledon előtt. A célja nem változott, szeretne az idén az első száz közelébe kerülni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!