Babos Tímea: A célom, hogy világelső legyek

Australian Open 2018 AUSTRALIA MELBOURNE Karolina Pliskova one person action DAY 10 TENNIS SPORT EVENT news 2018 nurphoto Australian Open 2018 Australian Open
Timea Babos (R) of Hungary and Kristina Mladenovic of France celebrate during the women's doubles semifinal against Peng Shuai of China and Hsieh Su-Wei of Chinese Taipei at Australian Open 2018 in Melbourne, Australia, Jan. 24, 2018. Timea Babos and Kristina Mladenovic won 2-0 to enter the final. (/Zhu Hongye)
Vágólapra másolva!
Babos Tímea pénteken döntőt játszik az Australian Open női páros tornáján, és aznap még a vegyespárosok elődöntőjében is lesz egy fellépése. A magyar teniszező hétfőtől történelmi magasságokba lép a világranglistán, de korántsem itt tervezi az út végét.

Az ötödik helyen kiemelt Babos Tímea és párja, a francia Kristina Mladenovic pénteken a másodikként rangsorolt Jelena Vesznyina, Jelena Makarova orosz kettős ellen lép pályára a női párosok döntőjében. Az év első Grand Slam-tornáján parádézó magyar játékos a kevés szünnap egyikén adott interjút az Origo helyszínen tartózkodó munkatársának, amiben nem csak az oroszok elleni korábbi csatákról beszélt, hanem arról is, hogy hétfőtől az 5. helyen rangsorolják a páros ranglistán - márpedig magyar teniszező ilyen előkelő helyen még soha nem állt a világranglista bevezetése óta. És ez csak egy állomás, a cél ugyanis egyértelműen az első hely!