Fucsovics Márton kikapott Miamiban, befejezte az amerikai túrát

Fucsovics Márton, tenisz
Fucsovics Márton megkezdi a felkészülést az európai salakos szezonra
Vágólapra másolva!
Nem Fucsovics Márton mérkőzhet meg Grigor Dimitrovval a Miami Openen, a 32 közé kerülésért. A világranglistán 60. magyar nem bírt az idei második ATP 1000-es verseny első fordulójában a 22 éves Maximilian Martererrel. A balkezes német 6:4, 6:4-re nyert, 1 óra 15 perc alatt.

Korábban csak egyszer találkoztak, még 2015-ben egy lengyelországi Challenger első fordulójában, amikor Fucsovics Márton 3:6, 7:6, 7:6-ra nyert. Ezúttal viszont jóval nagyobb volt a tét.

Fucsovics Márton először játszott a Miami Open főtábláján.

Az első játszmában a német brékelt előbb, de a magyar rögtön javított (2:2), ami sajnos nem nyugtatta meg. Hiába hozta a következő adogatójátékát semmire, 3:3-nál újra botlott és innen már nem tudott visszajönni.

Fucsovics Márton megkezdi a felkészülést az európai salakos szezonra Forrás: AFP/Saeed Khan

A második szettben egyből brékelt a német, és ettől kezdve csak futott az eredmény után, ráadásul rajta volt a nyomás. Ennek szinte törvényszerűen az lett az eredménye, hogy 2:4 után másodszor is elvesztette az adogatását, amivel gyakorlatilag minden reménye elszállt.

Mindenképp bíztató, hogy ebben a kilátástalan helyzetben is küzdött, nem adta oda a meccset.

Miközben 2:5-ig fogadóelőnyhöz sem jutott, sikerült a mérkőzésért szerváló németet brékelnie és fel is zárkózott 4:5-re. A fiatal germán másodszor már nem bizonytalankodott és a második meccslabdáját értékesítve, viszonylag simán nyert.

Fucsovics Márton ezzel befejezte a három versenyből álló amerikai útját és megkezdi a felkészülést az európai salakos szezonra.

Eredmény
férfiak, 7,97 millió dollár összdíjazás:
1. forduló (a 64 közé jutásért):
Maximilian Marterer (német)-Fucsovics Márton 6:4, 6:4

Fucsovics Márton ezúttal nem bírt német ellenfelével Forrás: AFP/Saeed Khan

– kezdte az értékelést Sávolt Attila, Fucsovics Márton edzője. – Miami egészen más, mint Indian Wells. Sokkal melegebb van, párásabb az idő és nagyon szeles. Ez nem kifogás és tudom, hogy mindenkinek ugyanazokkal a körülményekkel kell megbirkóznia, csak tényként mondtam. A német fiú nagyon jó játékos, és ebben a szélben, balkezes ellen, ha valaki nem érzi a labdát, akkor nagyon nehéz eredményesen teniszezni. Marterer nagyon jól játszott, hatalmasakat szervált, amit nehezen tudott Marci kezelni, de a pörgetett tenyeresei is sok gondot okoztak neki. Kevés hibával, agresszívan játszott a német, jobb volt nála ezen a napon. Többször hangsúlyoztam már, hogy

ezen a szinten, amikor két top százas teniszező találkozik, mindig az adott napi forma dönt.

Nincs mit elemezni a meccsen, nem volt borítékolható, hogy ezt hozni kell Marcinak. Szerencsére ő is így élte meg, nem történt semmi rendkívüli, tapasztalatnak jó volt. Mindent megtett az edzésen és a meccsen is az utolsó pillanatig, hogy nyerjen. Küzdött, harcolt végig, taktikát váltott, jött a hálóhoz, de ez sem segített.

Fucsovics Márton számára befejeződött az amerikai kirándulás Forrás: MTI/EPA/Mike Nelson

A szezon elején vagyunk, jól állunk a ranglistán. Most két hét felkészülés következik otthon, aztán Budapest előtt előbb Marakeshben, majd Monte-Carlóban indul. Ami mindenképp jó hír, hogy a februári sérülésének semmi nyoma, abból teljesen felépült, tökéletesen bírta a három hét terhelést"- mondta Sávolt Attila az Origónak.