Fucsovics nagyot harcolt, de elvesztette a szófiai ATP-döntőt

FUCSOVICS Márton
A második helyezett Fucsovics Márton és a győztes orosz Danyiil Medvegyev a szófiai keménypályás férfi tenisztorna döntője után
Vágólapra másolva!
Vasárnap délután Fucsovics Márton 6:4, 6:3-ra kikapott a világranglista 16. helyén álló orosz Danyiil Medvegyevtől az szófiai keménypályás ATP 250-torna döntőjében, így a magyar teniszező elvesztette pályafutása második ATP-döntőjét. 

A pályafutása második ATP-döntőjét játszó Fucsovics - az elsőt tavaly játszotta Genfben, amikor legyőzte a német Peter Gojowczykot - azzal a Danyiil Medvegyevvel mérkőzött, akivel eddig kétszer találkozott: az orosz a 2016-os portorozi challenger-tornán 6:3, 6:2-re, míg tavaly Monte-Carlóban 6:7, 6:2, 7:5-re múlta felül a magyar teniszezőt, akinek így bőven volt törlesztenivalója.

Az első játszmában 3:3-ig Fucsovics és az orosz Medvegyev is hozta a saját adogatását. Érződött, hogy kiegyenlített mérkőzés lesz, mert szinte minden labdamenet a végletekig kiélezett volt. Fél óra játék után a magyar teniszező kettős hibája után Medvegyev brékelni tudott, azonban Fucsovics gyorsan megvillantotta klasszisát, és elvette az orosz adogatását (4-4).

Fucsovics Márton remekül kezdte pályafutása második ATP-döntőjét Forrás: AFP/William West

A folytatás viszont nem sikerült túl jól: a magyar teniszező elrontotta az adogatójátékát, így Medvegyev két gyors játékkal rövidre zárta az első szettet (6-4).

A második játszma elején Fucsovics azonnal hozta az adogatását, de így tett Medvegyev is, ráadásul az orosz rögtön brékelni is tudott miután a magyar játékos rövidre vett egy átemelést (2-1). A következő játékban Fucsovics gyönyörű fogadással kezdett, ami a meccs egyik legszebb jelenete volt, azonban a folytatásban belehibázott, és Medvegyev is előhúzott pár ászt a tarsolyából (3-1).

Danyiil Medvegyev óriási küzdelemben győzte le Fucsovics Mártont Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Fucsvics következő adogatójátékában egy challenge-dzsel oroszé lett a pont, de a magyar egy precíz kereszttel, majd egy ásszal fordított. Végül egy hosszú labdamenet végén Fucsovics megnyerte a gémet és szépíteni tudott (3-2). A következő gémben az orosz 30:0-ra elhúzott, de Fucsovics feljött és kétszer is bréklabdához jutott. A nagy lehetőséget azonban nem tudta kihasználni, így Medvegyev egy ásszal megnyerte a játékot.

A következő menetben Fucsovics magabiztosan hozta az adogatását,

de nagyon fontos lett volna, hogy brékelni tudja az oroszt. Azonban nem járt sikerrel, így 75 perc játék után Medvegyev közel került a győzelemhez (5-3).

Ezt követően a magyar teniszezőnek már nem volt lehetősége hibázni, azonban az orosz az utolsó gémet – amelyben Fucsovics adogatott - könnyedén hozta, így végül 6:4, 6:3-ra megnyerte a mérkőzést.

Jó hetem volt Szófiában, köszönöm mindenkinek, aki segített, szurkolt. Ez egy hosszú sorozat első állomása volt, holnap reggel irány Rotterdam, ATP 500-as" - írta a mérkőzés után Fucsovics Márton a hivatalos Facebook-oldalán.

A második helyezett Fucsovics Márton és a győztes orosz Danyiil Medvegyev a szófiai keménypályás férfi tenisztorna döntője után Forrás: MTI/EPA/Vaszil Donev

Fucsovics hétfő reggel a rotterdami torna helyszíne felé veszi az irányt. A hollandiai versenyt a világranglista 38. helyén kezdi meg Fucsovics, első fordulós ellenfele a szlovák Martin Klizan (39.) lesz.

ATP 250, Szófia, döntő
Fucsovics Márton - Danyiil Medvegyev (orosz) 4:6, 3:6

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!