Egyre többe kerül a tokiói olimpia

2020 Tokyo Olympic venues/ Athletes' village Olympic venues Tokyo Metropolitan Government Office athletes village The 2020 Summer Olympics is scheduled to take place from 24 Jul Summer Olympics Tokyo 2020 2020 Summer Olympics Games of the XXXII Olympiad O
Tokyo Metropolitan Government office opens Olympic Aquastic Center to media, which is currently under construction in prepartion for 2020 Tokyo Olympic and Paralymipc Games in Koto, Tokyo on February 12, 2019. ( The Yomiuri Shimbun )
Vágólapra másolva!
Jelentősen, mintegy 40 százalékkal nőtt a jövő évi tokiói olimpia megnyitójának és záróünnepségének költségvetése - derül ki a szervezőbizottság által nyilvánosságra hozott adatokból.

Muto Tosiro, az előkészületek vezetője pénteken azt közölte, hogy a két ceremónia összesen 118 millió dollárba fog kerülni. Amikor a japán főváros megkapta a rendezés jogát 2013-ban, ez a szám még csak 82 millió volt.

A készülő úszókomplexum Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Tetsu Joko

Muto ezzel együtt azt mondta, az operatív büdzsé nem változik. Tokió mindent beleszámítva legalább 20 milliárd dollárt költ a játékokra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!