A holland dartslegenda hazai közönség előtt esett ki a Premier League-ből

Raymond van Barneveld az utolsó PL-meccsét honfitársával, a világelső Michael van Gerwennel vívja
Vágólapra másolva!
A PDC darts Premier League utolsó előtti fordulójában eldőlt, hogy a hazai környezetben versenyző Raymond van Barneveld búcsúzik a sorozattól. Az ötszörös világbajnok 7-1-re kikapott Daryl Gurney-től a Rotterdam Ahoyban, így a csütörtöki játéknap előtt behozhatatlan hátrányba került.

Az 51 éves holland legenda az idei szezonban csak egy mérkőzést nyert a Premier League-ben, de a szurkolói bizakodhattak, hogy hazai környezetben sikerül megszorongatnia az északír Daryl Gurney-t, és életben tartja a továbbjutási reményeit.

Az ötszörös világbajnokot azonban nem pörgette fel, hogy megtelt miatta a Rotterdam Ahoy, ugyanis minden idei PL-meccsét alulmúlva, 81.96-os átlaggal simán kikapott.

Barney 2-1-es hátrányban még egyenlíthetett volna, azonban nagyon rosszul kiszállózott, onnantól pedig teljesen elvesztette a fonalat. Van Barneveld csütörtök este az utolsó Premier League-mérkőzését honfitársával, a világelső Michael van Gerwennel vívja.

„Nem nyerek már tornákat, nem tudom, miért. Rengeteg dolog történt a magánéletemben, emellett

– mondta az ötszörös világbajnok Raymond van Barneveld, aki korábban már bejelentette, hogy a 2020-as világbajnokság után befejezi a pályafutását.

Raymond van Barneveld az utolsó PL-meccsét honfitársával, a világelső Michael van Gerwennel vívja Forrás: Twitter

Győztes típus vagyok, de már nem tudok nyerni.

Van Barneveld azon kevés játékosok egyike, akik mind a két szervezetnél (BDO, PDC) világbajnoki címet tudtak szerezni. Öt világbajnoki címe közül négyet a BDO-nál, egyet pedig a PDC-nél nyert. A Premier League-ben és a PDC-világbajnokságon is ő volt az első, aki megcsinálta a kilencnyilas leget.