Péter Sára és Fehér Nóra is döntős a torna Európa-bajnokságon

Fehér Nóra, Péter Sára torna
Vágólapra másolva!
Péter Sára ugrásban, Fehér Nóra egyéni összetettben jutott döntőbe a lengyelországi Szczecinben zajló torna Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján.

Fehér Nóra végig kiegyensúlyozott volt, minden szeren jó teljesítményt nyújtott, és a 14. helyen kvalifikált a pénteki egyéni összetett fináléba.

Nagy élmény, hogy döntőbe jutottam, tavaly a csapattal már sikerült, de egyéni összetettben ez lesz az első finálém" – nyilatkozta Fehér Nóra.

Hozzátette, érzése szerint képes még jobban teljesíteni, még pontosabban tornázni. Bár egyelőre nem döntötték el, de lehet, hogy a döntőre emelik az ugrása anyagerejét.

Fehér Nóra (balra) és Péter Sára (balról a második) éremért tornázhat Forrás: Fehér Nóra Instagram

Péter Sára is remekelt, az első ugrása kiválóan sikerült, és bár a második még nincs teljesen készen, de azt is szépen bemutatta, s hetedikként került a szombati döntőbe.

„Elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy sikerült döntőbe jutnom. Ez lesz életem első fináléja.

A talajt bemelegítésnek szántuk az ugrás előtt, hogy az jól sikerüljön, és összejött"

– mondta Péter Sára.

Ugrásban Bácskay Csenge sem szerepelt rosszul, de a második gyakorlata végén ellépett, így ő második tartalékként készül a döntőre. Székely Zója gyengébb napot fogott ki, de nála elsősorban a tapasztalatszerzés volt a cél.

„Nagy öröm, hogy két versenyzőnk is a döntőbe jutott. Az látszik, hogy Péter Sára és Bácskay Csenge ugrásában is nagy jövő van. Fehér Nóra kiemelkedően teljesített, az ő produkciójára a legjobb szó: kiegyensúlyozott" – szögezte le Draskóczy Imre, a női válogatott szövetségi kapitánya.

Az Európa-bajnokság pénteken az egyéni összetett döntőkkel folytatódik.