A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Nadal a wimbledoni kiemelési rendszert kritizálta

BNP Paribas Open - Day 13 GettyImageRank2
INDIAN WELLS, CALIFORNIA - MARCH 16: Rafael Nadal of Spain speaks to members of the media after withdrawing from his men's singles semifinal match against Roger Federer of Switzerland due to a right knee injury on Day 13 of the BNP Paribas Open at the Indian Wells Tennis Garden on March 16, 2019 in Indian Wells, California. Yong Teck Lim/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Rafael Nadal elégedetlen a wimbledoni teniszbajnokság különleges kiemelési rendszerével.

A spanyol világsztár kedden nyilatkozott kritikusan arról, hogy - az összes többi tornával ellentétben - a wimbledoni kiemelés nemcsak a világranglistás helyezéseken alapul, hanem figyelembe veszi a korábbi évek füves pályás eredményeket is. "Ez az egyetlen verseny, amely nem követi a ranglistát. Ez az ő döntésük, és bár második kiemeltnek jobb lenni, mint harmadiknak, el kell fogadnom a helyzetet" - fogalmazott a 33 éves Nadal, aki június 10-én pályafutása során 12. alkalommal nyerte meg a Roland Garrost, összességében pedig 18. Grand Slam-tornagyőzelmét aratta. Hozzátette, nem tartja jónak, hogy Wimbledon - ahol kétszer diadalmaskodott - az egyetlen torna, amely másféle kiemelési rendszerrel dolgozik.

A spanyol teniszező jelenleg második a világranglistán, ám a korábbi évek eredményeinek köszönhetően vélhetően a rangsorban harmadik svájci Roger Federer - Wimbledon nyolcszoros bajnoka - lesz a szerb Novak Djokovic mögött a második kiemelt. Egy évvel ezelőtt a női mezőnyből kritizálták többen is a kiemelési rendszert, melynek köszönhetően a szülési szabadsága után visszatérő, később döntős Serena Williamset a világranglista 183. helyezettjeként is 25. helyen emelték ki a szervezők.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!