Koronavírus: kórházban a Barca korábbi kapusa, Dubajban ragadt a sztárcsatár

SOC-EEUU-BARCELONA-RONALDINHO Horizontal
Albert Jorquera (I) ,el brasileńo Ronaldinho (C) y Rustu Recber, jugadores del F.C Barcelona de Espańa, participan del entrenamiento de su equipo en Boston, Estados Unidos el 26 de julio de 2003 en el marco de una gira por este país. AFP PHOTO/Miguel RUIZ/MM SPAIN OUT (Photo by MIGUEL RUIZ / MM / AFP)
Vágólapra másolva!
A nemzetközi sportéletben vasárnap is újabb intézkedéseket, változásokat, valamint megbetegedéseket jelentettek be a koronavírus-járvány miatt.

Vincenzo Spadafora olasz sportminiszter közölte, hétfőn javasolni fogja, hogy az összes sportesemény felfüggesztését hosszabbítsák meg április végéig a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében, és a tiltást terjesszék ki minden sporttevékenységre, például az edzésekre is. Hozzátette, 400 millió eurós akciótervet fog kidolgozni a kis sportegyesületek és az amatőr klubok megsegítésére. Olaszországban szombaton 10 ezer fölé nőtt a járvány halálos áldozatainak száma.

Nyáron nézők nélkül és bő egy hónap alatt bonyolíthatják le az angol Premier League-nek az idényből még hátralévő mérkőzéseit.

A Football London vasárnapi híre szerint júliusban kezdhetik el és négy-hat hét alatt fejezhetik be a pontvadászatot. Erről a megoldási lehetőségről az angol labdarúgó-szövetség és a játékos-szakszervezet állapodott meg.

Úgy tűnik, a Liverpool FC-nek lesz lehetősége megnyerni a bajnoki címet Forrás: NurPhoto/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke, Aleksander Ceferin közölte: ahol június végéig nem tudják folytatni a bajnokságot, ott törölni kell a szezon hátralévő részét és befejezettnek nyilvánítani az évadot. Hozzátette: szerinte az európai kupasorozatok döntőit nem szabad zárt kapuk mögött megrendezni. A szlovén sportvezető arról is beszélt, hogy az UEFA hajlandó tárgyalni a játékosok szerződésének időtartamáról, és az átigazolási piaci határidők módosításáról.

Pozitív lett a koronavírus-tesztje José Perurenának, a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) elnökének. Az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz oldal szerint Madridban került kórházba a 74 esztendős spanyol sportvezető, aki a Világjátékok Nemzetközi Szövetségének (IWGA) első embere is. Spanyolországban eddig 6528 áldozatot követelt és több mint 78 ezer embert fertőzött meg a Covid-19 járvány.

Kórházba került a Barcelona labdarúgócsapatának korábbi kapusa, Rüstü Recber.Felesége beszámolója szerint a 46 esztendős, világbajnoki bronzérmes egykori török válogatott hálóőr jól volt, és rohamos gyorsasággal jelentek meg rajta a vírus tünetei. Feleségénél és gyermekeinél negatív eredményt hozott a teszt.

Rüstü Recber a török válogatott legendás kapusa Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Leállt z NHL-ben szereplőa New York Islanders új csarnokának az építése. A Belmont Parkba tervezett aréna munkálatai szeptemberben kezdődtek, és a csapat a tervek szerint már ott kezdi meg a 2021/22-es szezont. Andrew Cuomo kormányzó azonban a koronavírus-járvány miatt leállított minden nem létfontosságú építkezést a városban. Az Islanders 1972-től 2015-ig a Nassau Coliseumban vívta meccseit, majd három idényt a brooklyni Barclays Centerben töltött, mielőtt visszaköltözött volna korábbi otthonába.

Különös körülmények között rekedt Dubajban a 85-szörös osztrák válogatott Marko Arnautovic.

A 30 éves futballista csapatával, a Shanghai SIPG-vel a közel-keleti metropoliszban edzőtáborozott a járvány kitörése idején, majd a kínai klub minden játékost hazaengedett. A Werder Bremenben és a West Ham Unitedben is megfordult Arnautovic családjához repült Németországba, ám a Shanghai SIPG veszélyesnek ítélte meg az ottani körülményeket, így felszólította őt, hogy térjen vissza Dubajba. A szélső még legalább tíz napig átmeneti otthonában marad, mielőtt visszatérhet Kínába.

Oroszország után Kanada is bejelentette, hogy ideiglenesen felfüggeszti a doppingtesztek elemzését a koronavírus terjedésének megfékezése céljából. A szervezet folytatja munkáját, csak a teszteléseket függesztette fel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!