Shane Tusup mégis szerepet kaphat a Hosszú Katinkáról készülő filmben

Hosszú Katinka, Shane Tusup
Hosszú Katinka és Shane Tusup a 2015-ös kazanyi világbajnokságon
Vágólapra másolva!
A háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka korábbi férje és edzője, Shane Tusup immár új párjával együtt rendezkedett be Budapesten. Jobbulást kíván a koronavírussal megfertőződött magyar úszóknak, és amondó, tanítványának, Szilágyi Liliánának kimondottan kapóra jön, hogy egy évvel elhalasztották a tokiói olimpiát. És az sem kizárt, hogy mégis szerepet kap a Hosszú Katinkáról készülő dokumentumfilmben.

Tusup és Hosszú Katinka kapcsolata még 2017 végén romlott meg, a következő évben pedig végleg el is váltak útjaik. Miután ez nem éppen barátságban történt, nem volt meglepő, hogy a háromszoros olimpiai bajnok úszó nem szerette volna, ha egykori férje és edzője szerepel a róla szóló dokumentumfilmben. A Borsnak interjút adó Tusup szerint azonban változhat ez a helyzet.

Többször kerestek ezzel kapcsolatban, és a képviselőimmel volt egy személyes találkozójuk, ahol elhangzott a részükről: nélkülem nem lenne teljes ez a film, és mindent elkövetnek azért, hogy igaz képet kaphassanak a nézők a háttérben végzett munkáról, a valós szereplőkről. Így erre a kérdésre nem tudok konkrét választ adni még..." – nyilatkozta a lapnak Shane Tusup.

Hosszú Katinka és Shane Tusup a 2015-ös kazanyi világbajnokságon Forrás: MTI/Kovács Anikó

Az amerikai edző, aki új párjával már berendezkedett budapesti otthonában, egyszerre kívánt jobbulást a koronavírussal megfertőződött magyar úszóknak, valamint fejezte ki köszönetét a Magyar Úszó Szövetség segítségéért az elmúlt hetekben.

"Csak a legjobbakat tudom nekik kívánni, és remélem, mindannyian jól vannak. Nehéz és szomorú a jelenlegi helyzet, de a legfontosabb az egészségünk, családtagjaink, szeretteink és mások védelme, ez pedig felelősségteljes gondolkodást és tetteket igényel.

így még szomorúbb ez a sok megbetegedés" – mondta, hozzátéve, a kéthetes leállás tanítványának, Szilágyi Liliánának sem tett jót, nem így az idén nyári tokiói olimpia 2021-re halasztása.

"Az olimpia elhalasztása komoly lehetőség Lilu számára, és nagyban fogja segíteni, hogy tovább fejlődjön. Több időnk lesz arra, hogy specifikusan tudjunk dolgozni azokon az apró részleteken, amik hozzásegíthetik majd a világraszóló sikerekhez, amelyeket Magyarország megérdemel."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!