A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hatmillió dolláros segélyalapot hoztak létre a bajba került teniszezőknek

- epidemic virus Horizontal TENNIS FRENCH TENNIS OPEN LOGO CLOSE-UP ILLUSTRATION
(FILES) In this file photo taken on May 25, 2011, the official logo is seen at the French Open tennis championship at the Roland Garros stadium, in Paris. - The Roland Garros French Open tennis tournament, originally scheduled for May 24 to June 7, 2020, has been postponed to run from September 20 to October 4, 2020, due to the outbreak of COVID-19, caused by the novel coronavirus, the French Tennis Federation (FFT) announced on March 17, 2020. (Photo by ALEXANDER KLEIN / AFP)
Vágólapra másolva!
A teniszvilágot irányító nemzetközi szervezetek és a négy Grand Slam-torna szervezői bejelentették, hogy hatmillió dolláros segélyalapot hoznak létre a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került játékosok megsegítésére.

A program mintegy 800 egyes és párosjátékost érint a női és a férfi körversenyeken.

"A segélyalap-program demonstrálja a sportági összefogást a válságban" - áll a férfi, illetve női versenyeket szervező ATP és WTA, valamint a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) közös közleményében.

A pénz elosztását az ATP és a WTA koordinálja, az összeget egyenlő arányban kapja a két nem. Hogy ki jogosult a támogatásra, azt a világranglistás helyezés mellett a korábbi kereset is meghatározza.

A profi teniszezők idénye március elején szakadt félbe a pandémia miatt, és július 13-ig biztosan nem indul újra. A tornák elmaradása miatt több, leginkább alacsonyabban rangsorolt játékos nehéz anyagi helyzetbe került

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!