A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Fucsovics legyőzte a világbajnokot, bejutott a legjobb 16 közé New Yorkban

FUCSOVICS Márton; STOLLÁR Fanny; JANI Réka Luca; MAROZSÁN Fábián
Fucsovics Mártonék a döntőben kikaptak a Budapest Kupán
Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton három szettben legyőzte a Cincinnatiből New Yorkba áthelyezett ATP 1000-es tenisztornán a 2017-es világbajnok bolgár Grigor Dimitrovot, ezzel bejutott a legjobb 16 közé.

A magyar klasszis remekül, brékkel kezdte a találkozót, majd dupla brékelőnnyel már 5:2-re is vezetett, de innen fel tudott állni Dimitrov. Ekkor azonban Fucsovics meg tudott újulni, második szettlabdáját kihasználva pedig 7:5-re behúzta az első játszmát.

A második eleje annyira nem alakult jól számára, a világranglista 19. helyén álló Dimitrov 3:0-s vezetésre tett szert, Fucsovics viszont erőre kapott és 4:3-nál már ő járt előrébb. A hajrát azonban ezúttal a 2017-es világbajnok bírta jobban, zsinórban három megnyert gémmel megfordította a szettet, és egyenlített.

A döntő játszmában 2:2-ig fej fej mellett haladtak a felek, ekkor az MTK játékosa váltani tudott és 5:2-re ellépett, majd az első meccslabdáját kihasználva lezárta a találkozót.

Fucsovics ezzel a sikerrel feljött a világranglista 66. helyére, karrierje során pedig másodszor jutott 1000-es tornán a legjobb 16 közé, ahol a Dominic Thiemet búcsúztató Filip Krajinovics lesz az ellenfele.

Eredmények, ATP 1000, New York
2. forduló:
Fucsovics Márton–Grigor Dimitrov (bolgár, 14.) 7:5, 4:6, 6:2
Filip Krajinovics (szerb)–Dominic Thiem (osztrák, 2.) 6:2, 6:1
Novak Djokovic (szerb, 1.)–Richard Berankis (litván) 7:6 (7–2), 6:4

(forrás: nso)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!