A vb-bronzérmes nyerte az egyik legnehezebb egynapos kerékpárversenyt - videó

Marc Hirschi kerékpár La Fléche Wallone
Swiss rider Marc Hirschi of Team Sunweb celebrates as he crosses the finish line to win the 84th edition of the men's one day cycling race race 'La Fleche Wallonne', (Waalse Pijl - Walloon Arrow), 220kms from Ans to Huy on September 30, 2020, as the 2020 edition was postponed from April to September, due to the ongoing Coronavirus (Covid-19) pandemic. (Photo by KRISTOF VAN ACCOM / BELGA / AFP) / Belgium OUT
Vágólapra másolva!
Marc Hirschi nyerte a La Fléche Wallone egynapos kerékpárversenyt. A 22 éves svájci újabb sikerével tovább írja fantasztikus évének történetét.

A 2018-as junior-világbajnok svájci versenyző a szeptemberi Tour de France-on aratott szakaszgyőzelme, majd az Imolában a mezőnyversenyben szerzett világbajnoki bronzérme után újabb fantasztikus eredményt ért el.

Marc Hirschi nyerte a 2020-as La Fléche Wallone-t Forrás: AFP/Kristof Van Accom

Hirschi azt a 202 kilométeres belga klasszikust tudta megnyerni, amelyik a legendás Mur de Huy emelkedőn ér véget. Ennek az alig egy kilométer hosszú kaptatónak a meredeksége helyenként a 26 %-ot is eléri. A fiatal tehetségen ez sem fogott ki, végig kiválóan helyezkedve, majd nagyot hajrázva lett első a viadalon, megelőzve a francia Benoit Cosnefroy-t, és a kanadai Michael Woodst.

Mivel a mezőnyben egyetlen korábbi győztes sem volt ott, így Hirschi esetében is új győztest avathattunk. A Tour történetének második legfiatalabb sárga trikósa, Tadej Pogacar a 9. helyen zárta a versenyt.

Kerékpár, La Fléche Wallone, eredmény:
1. March Hirschi (svájci) Team Sunweb
2. Benoit Cosnefroy (francia) AG2R La Mondiale
3. Michael Woods (kanadai) Education First

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!