A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Fucsovics Márton: Jól sikerült az újrakezdés

2020 US Open - Day 6 SPORT TENNIS grand slam us open tennis championships, Fucsovics Márton
NEW YORK, NEW YORK - SEPTEMBER 05: Marton Fucsovics of Hungary serves during his Men's Singles third round match against Frances Tiafoe of the United States on Day Six of the 2020 US Open at USTA Billie Jean King National Tennis Center on September 05, 2020 in the Queens borough of New York City. Al Bello/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Elégedetten nyilatkozott egy hónapos amerikai túrájáról Fucsovics Márton, a férfi tenisz-világranglista 66. helyezettje.

"Jó újra itthon lenni, a Cincinnatiből áthelyezett versenyen és a US Openen nyolc meccsből hatot megnyertem, előzőleg aláírtam volna ezt az eredményt. Sok pontot gyűjtöttem, és örülök, hogy ilyen jól sikerült az újrakezdés a koronavírus-járvány miatti leállás után" - mondta szerdán az M1 aktuális csatornának, kiemelve, hogy a tengerentúlon kétszer is megverte a korábbi ATP-világbajnok bolgár Grigor Dimitrovot. A Davis Kupa-válogatott vezére kifejtette, a nyári felkészülés során sokat fejlődött a szervája és javult a kondíciója, s úgy érzi, jó irányba halad a pályafutása azóta, hogy Jancsó Miklóssal és Nagy Zoltánnal dolgozik együtt.

Ami a New York-i zárt kapus rendezést és a szigorú járványügyi előírásokat illeti, Fucsovics elmesélte, mindenkinek szokatlan volt, hogy be vannak zárva egy "buborékba", csak a pályán és a hotelben tartózkodhattak, ezzel együtt a nézők hiánya segített neki abban, hogy csak a játékra koncentráljon. Babos Tímea és Kristina Mladenovic első helyen kiemelt párosának kizárásáról úgy vélekedett, hogy sajnálja Babost, és olyan szempontból mindenképpen igazságtalan döntés született, hogy a francia partner egyszer sem produkált pozitív tesztet.

Ami a jövőt illeti, az első számú magyar teniszező elmondta, a hétvégén Rómában selejtezőt kellene játszania, így az átállás rövidsége miatt azt a tornát kihagyja. Utána, ha Hamburgban felfér a főtáblára, akkor elutazik, ha nem, akkor elvégez egy kemény felkészülést a Roland Garrosra. "Tavaly Párizsban az első körben kikaptam, így nem kell védenem ott pontot, és egy-két megnyert meccsel előrébb jöhetnék a ranglistán. A cél az, hogy az év végére visszakerüljek a top 50-be" - tette hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!