Beengedik Japánba a külföldi sportolókat

Tokio 2020
This picture shows the Olympic Rings displayed at the Japan Sport Olympic Square beside the new National Stadium, still under construction, in Tokyo on July 23, 2019, nearly one year before the start of the Tokyo 2020 Olympic Games. (Photo by Kazuhiro NOGI / AFP)
Vágólapra másolva!
Beengedik Japánba a külföldi sportolókat annak érdekében, hogy a hazai versenyzők minél jobban fel tudjanak készülni a jövő évre halasztott tokiói olimpiára.

A főleg olimpiai sportokkal foglalkozó insidethegames.biz oldal hétfői híradása szerint a japán kosárlabda- és röplabdaliga nyílik meg elsőként a légiósok számára az októberben esedékes szezonrajt előtt. Előbbiben a statisztikák tíz éllovasából hatan külföldiek voltak az előző idényben, míg röplabdában csapatonként egy Ázsián kívüli szerepelhet.

A kosárlabda élvonalban szereplő Niigata Albirexet erősítő, magyar válogatott Allen Rosco már egy ideje a szigetországban tartózkodik, és rendre kiválóan szerepel a felkészülési meccseken. A kosárlabdához és a röplabdához később csatlakozhat az asztalitenisz, a rögbi és a golf is. A légiósok csak friss negatív koronavírus-teszttel léphetnek be Japánba, ahol elsőként 14 napos karantén vár rájuk.

A japán kormány arra használja fel a külföldi sportolók beengedését, hogy tesztelje a beutazási ellenőrzés hatékonyságát a 2021-re halasztott olimpia és paralimpia előtt.

Mindent egy helyen az Eb-ről