Elmarad a rövidpályás gyorskorcsolyázók két németországi világkupaversenye

Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Rövidpályás gyorskorcsolya Eb, Debrecen
Debrecen, 2020. január 26. A későbbi győztes Liu Shaolin Sándor (b) és testvére, a későbbi a második helyezett Liu Shaoang a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 1000 méteres számának döntőjében a debreceni Főnix Csarnokban 2020. január 26-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A Német Korcsolyaszövetség döntése értelmében elmarad az országba tervezett két februári rövidpályás gyorskorcsolya világkupafutam.

A tengerentúli, amerikai és ázsiai versenyek korábbi törlése miatt a február 19-21. között Bietigheim-Bissingenben, illetve a február 26-28. között Drezdában tervezett két verseny lett volna a márciusi dordrechti világbajnokság egyetlen felvezető versenye.

A döntést azt követően hozta meg a német szövetség, hogy úgy értékelték, a koronavírus-járvány második hulláma közben nem tudják a sportolók, a szakemberek, valamint a rendezők egészségét teljes körűen garantálni a Baden-Württemberg-i és a szászországi (előbbi a tartományban található Bietigheim-Bissingen, utóbbiban pedig Drezda) járványügyi adatok alapján.

Új helysznt egyelőre nem jelöltek ki az elmaradt versenyeknek, így elképzelhető, hogy a március 5-7. között tervezett világbajnokság előtt egyetlen nemzetközi versenyt sem fognak megrendezni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!