A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

A NOB elnöke szerint szó sincs arról, hogy törölnék a 2021-re halasztott olimpiát

virus Horizontal
(FILES) In this file photo taken on July 24, 2019 International Olympic Committee president Thomas Bach (R) walks with Japan's Prime Minister Shinzo Abe (L) as they leave the stage during a ceremony marking one year before the start of the Tokyo 2020 Olympic Games in Tokyo. - apan has asked for a one-year postponement of the Tokyo 2020 Games over the global coronavirus pandemic, and the International Olympic Committee has agreed, the country's prime minister said on March 24, 2020. "I proposed to postpone for about a year and president Bach responded with 100 percent agreement," Shinzo Abe told reporters referring to Thomas Bach, head of the IOC. (Photo by Behrouz MEHRI / AFP)
Vágólapra másolva!
Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint nincs terítéken a 2021-re halasztott tokiói játékok lemondása.

"A válasz: nem" - válaszolta a német sportdiplomata szerdán arra a kérdésre, hogy küszöbön álló látogatása során megvitatják-e az olimpiai törlését a koronavírus-járvány miatt a japán szervezőkkel.

Bach vasárnaptól szerdáig tartózkodik majd a szigetország fővárosában, és ez lesz az első útja Japánba azóta, hogy a NOB márciusban elhalasztotta a játékokat.

Thomas Bach úgy véli, kilenc hónap múlva a sportolók biztonságos környezetben versenghetnek majd Tokióban Forrás: AFP/Behrouz Mehri

A sportvezető kiemelte: a szervezőbizottság jelenleg is dolgozik egy olyan intézkedéscsomagon, amely révén a pandémia közepette is le lehet bonyolítani a világ legnagyobb sporteseményét.

"Mindennél fontosabb az olimpia biztonságos megrendezése. Kilenc hónap múlva a sportolók biztonságos környezetben versenghetnek majd" - hangsúlyozta Bach. Hozzátette: még korai arról beszélni, hogy jelen lehetnek-e szurkolók és külföldi vendégek, de remélhetőleg nem üres létesítményekben zajlanak majd a versenyszámok.

Az olimpiát 2020 nyaráról - az elnevezés (Tokió 2020) megtartásával - a 2021. július 23. és augusztus 8. közötti időszakra ütemezték át, majd augusztus 24-től szeptember 5-ig következik a paralimpia.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!