Vágólapra másolva!
A magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edzői hétfőn kihirdették a március 5. és 7. közötti dordrechti világbajnokságra utazó csapatot.

Az edző stáb az elmúlt héten megrendezett tesztek eredményeit, az edzésen mutatott teljesítményeket vette figyelembe a csapat összeállításánál, és ennek, valamint szakmai véleményük alapján állt össze a névsor. Ezek szerint a férfiakat Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry, Burján Csaba és Varnyú Alex, míg a nőket Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca, Sziliczei-Német Rebeka és Somodi Maja képviseli majd Hollandiában, áll a MOKSZ által kiadott hírben.

A válogatott a vb előtt is a Gyakorló Jégcsarnokban folytatja a felkészülést Fotó: Polyák Attila - Origo

A világkupagyőztes Jászapáti Petra a januári gdanski Európa-bajnokság előtt kapta el a koronavírust, de már bekerülhetett az utazó keretbe.

„Fokozatosan halad előre Petra. Nincs még világbajnoki formában, viszont még van három hetünk, hogy annak közelébe kerüljön – mondta el róla Bánhidi Ákos, a short track válogatott edzője és menedzsere.

Az korábban már eldőlt, hogy a világbajnokságon nem indulnak a dél-koreai, a kínai és a japán short trackesek, és az is, hogy a visszalépéseknek köszönhetően a női váltónk is jégre léphet a vb-n. Annak kapcsán, hogy a férfimezőnyben az eredeti kettő helyett három egyéni versenyzőnk indulhat-e, még nem érkezett meg a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) hivatalos válasza – a női mezőnyben két magyar léphet jégre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!