Nem akarnak olimpiai edzőtáborokat japán városok

General Views Around Tokyo ahead of 2020 Olympic Games
TOKYO, JAPAN - JANUARY 21: The Olympic rings are seen outside the New National Stadium in Tokyo on January 21, 2020 in Tokyo, Japan. (Photo by Clive Rose/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Egyre nő azoknak a japán városoknak a száma, amelyek lemondják a világ sportolóinak edzőtáborát. Számos nemzet az olimpia előtti utolsó felkészülését Japánban tervezte, de ebből most nem lesz semmi. A koronavírus-járvány miatt a japán polgármesterek hallani sem akarnak a külföldi sportolók érkezéséről.

A kihátráló városok vezetői aggodalommal figyelik a fertőzés emelkedését és azt, hogy nem tudnak úrrá lenni a járványon. Éppen ezért semmilyen szín alatt nem enedélyezik a külföldi sportolók edzőtáborozását.

Okuizumo városában készült volna az olimpiára az indiai gyeplabda-válogatott. A pandémia most éppen Indiában tombol a leginkább, a japánok pedig hallani sem akarnak indiai sportolók érkezéséről.

Az ausztrál úszóválogatott szintén Japánban készült volna fel az olimpiára, ebből sem lesz semmi. Okayában edzőtáborozott volna a kanadai asztalitenisz-válogatott, ám a város vezetői jelezték, hogy nincs módjukban fogadni a kanadai sportolókat.

A nyári olimpia elvileg 2021. július 23-án kezdődik Tokióban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!