Vágólapra másolva!
A tokiói olimpia hegyikerékpáros versenyében negyedik helyen végző Vas Kata Blanka nagyszerű eredménnyel, a 9. helyen zárva mutatkozott be a profi országúti mezőnyben.

A hegyikerékpárosok között U23-as vb-ezüst- és bronzérmes magyar versenyzőt, aki a cyclo cross szakág világkupa-sorozatában is állt már dobogón, idén tavasszal igazolta le az egyik legjobb női profi országút csapat, a holland SD Worx.

A magyar bicajos, akit korosztálya egyik legnagyobb tehetségének tartanak a szeptember 2. és 5. közötti négy szakaszból álló női Vueltán mutatkozott be a profi országúti mezőnyben.

Vas Kata Blanka a bal felső kép jobb szélén magyar bajnoki trikóban:

Az utolsó, As Pontes és Santiago de Compostela közötti 107,4 kilométeres szakaszon az üldözők az utolsó pár száz méteren fogták meg az addig vezető Leah Thomast (Movistar), és végül a belga bajnok, Lotte Kopecky (Liv Racing) bírta jobban az olasz bajnok, Elisa Longo Borghini (Trek-Segafredo) elleni utolsó sprintet, és övé lett a szakasz, míg

Vas Kata Blanka hat másodperc hátránnyal a negyedik helyen ért be.

Egy nappal korábban is kiválóan versenyzett, akkor a hatodik helyen ért célba.

A magyar bringás ezzel összetettben befért az első tízbe, egészen pontosan a 9. helyen zárt 4:57 perc hátránnyal az összetett megnyerő holland Annemiek Van Vleuten mögött.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!