A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Változik a pontozás a Grand Slam tornák döntő szettjeiben

Andy Murray
Madrid Spain; 20/11/2019.- Andy Murray (picture) of the Great Britain national team vs Tallon Griekspoor of the Netherlands national team in the Davis Cup of tennis held at the Magic Box in Madrid. Murray 6-7, 6-4 y 7-6 tie break. Photo: Juan Carlos Rojas/Picture Alliance | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Közös közleményt adtak ki a négy nagy tenisztorna szervezői, amiben arról írnak, hogy egységesítik a Grand Slam tornák döntő szettjeinek pontozását.

Mostantól az Australian Openen, a Roland-Garroson, Wimbledonban és a US Openen is, döntő szett esetén egy 10 pontos rövidítést, azaz tie-breaket játszanak majd a versenyzők.

A szervezők célja ezzel az volt, hogy az összes nagy tornán ugyanolyanok legyenek a szabályok, ezzel is segítve a játékosokat és a szurkolókat.

Az új szabály már 2022-es Roland Garrostól kezdve már élvényes is lesz, és ha beválik, akkor innentől meg is tartják ezt a szabályt. Wimbledonban korábban addig ment a döntő játszma, ameddig valaki két játéknyi előnyt szerzett, ahogy Párizsban is, de 2019 óta Wimbledonban 12-12 után jöhetett a rövidítés.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!