Megváltozik az atlétikai csapat Európa-bajnokság lebonyolítása

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, Halász Bence, férfi kalapácsvetés, selejtező, A csoport, 2021.08.02.
TOKYO, JAPAN - AUGUST 02: Bence Halasz of Team Hungary competes in the Men's Hammer Throw Qualification on day ten of the Tokyo 2020 Olympic Games at Olympic Stadium on August 02, 2021 in Tokyo, Japan. (Photo by Christian Petersen/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Jövőre megváltozik az atlétikai csapat Európa-bajnokság lebonyolítása, ahol a magyar válogatott a második vonalban szerepel.

Az Európai Atlétikai Szövetség (EAA) hírlevele szerint az eddigi négy osztály helyett csak három lesz: a legjobbak között 16, a második vonalban ugyanennyi válogatott szerepel majd, míg az összes többi európai tagszövetség a harmadik vonalban indíthat csapatot.

Megváltozik a csapat-Eb lebonyolítása a 2023-as szezonra Forrás: Getty Images/Christian Petersen

Az EAA tavaly októberben jelentette be, hogy 2023-tól kezdődően a csapat Eb az Európa Játékok részeként kerül megrendezésre, jövőre június 20. és 25. között a chorzówi Slaski Stadionban.

A másod- és harmadosztály küzdelmeit június 20. és 22. között, az élvonalét pedig június 23. és 25. között tartják majd.

A magyarok tavaly nyáron megnyerték a harmadik divízió bulgáriai viadalát, így jutottak fel a második vonalba, ahol Norvégia, Románia, Észtország, Dánia, Szlovénia, Litvánia, Bulgária, Szlovákia, Lettország, Horvátország, Izland, Szerbia, Ciprus, Moldova és Ukrajna legjobb atlétáival csapnak majd össze.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!