A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Fucsovics nagy küzdelem után jutott nyolcaddöntőbe Stuttgartban

Fucsovics Márton, Stuttgart, 2019
Hungary's Marton Fucsovics returns the ball to Canada's Milos Raonic in their quarterfinal match at the ATP Mercedes Cup tennis tournament in Stuttgart, southwestern Germany, on June 14, 2019. (Photo by THOMAS KIENZLE / AFP)
Vágólapra másolva!
Noha az első játszmát még rövidítésben elbukta, végül az adogatását egyszer sem elveszítő Fucsovics Mártonnak sikerült megfordítania a füves pályás szezonjának első mérkőzését osztrák ellenfele ellen, így bejutott a legjobb tizenhat közé a 769 ezer euró (297 millió forint) összdíjazású stuttgarti tenisztornán.

A világranglista 55. helyezettje a nyitókörben nem panaszkodhatott a sorsolásra, ugyanis a selejtezőből érkezett osztrák Jurij Rodionov várt rá. A 30 éves magyar tavaly az első fordulóban kiesett Stuttgartban, így az idén értékes pontokat gyűjthetett Németországban, s ez azért is kiemelten fontos volt a számára, mert egyelőre nem döntött arról, hogy elindul-e a hónap végén rajtoló wimbledoni bajnokságon.

Egy éve ugyanis negyeddöntőt vívott a londoni Grand Slam-versenyen, ahol ezúttal - az orosz és fehérorosz játékosok kizárására válaszul - a férfi sorozatot szervező ATP nem oszt majd ranglistapontokat. Ennek értelmében

Fucsovics nem tudja „megvédeni" tavaly ott szerzett 360 pontját (jelenleg 990 pontja van), és akár a top 100-ból is kicsúszhat, így elképzelhető, hogy Wimbledon alatt inkább pontokat hozó kisebb challenger-tornákon vesz részt.

Fucsovics máris felülmúlta tavalyi stuttgarti eredményét Forrás: AFP/Thomas Kienzle

Stuttgartban a legjobb magyar az első szettben nem juttatta bréklabdához a 129. helyével a legjobb osztráknak számító ellenfelét, akinek ugyanakkor hatot is hárítania kellett. Így jutottak el a rövidítésig, melyben a nyíregyházi teniszező 4-2 után sorozatban négy pontot veszített, a második játszmalabdát már nem tudta kivédeni, és 63 perc elteltével szetthátrányba került.

A folytatásban nem változott a mérkőzés képe: Fucsovics magabiztosan hozta az adogatásait, míg a fehérorosz származású Rodionov sikerrel bújt ki a szorult helyzetekből. A hatodik gémben aztán megtört a jég, a balkezes rivális a kilencedik bréklabdánál elbukta a szerváját (4:2), és a magyar remek adogatásai révén nem sokkal később a játszmát is.

Száz perc után jöhetett az utolsó felvonás, melyben Rodionov 1:1-nél "kapitulált", és 3:1 után a magyar teniszező már végigvitte előnyét. A meccs 2 óra 26 percig tartott.

Fucsovics ellenfele a 16 között a harmadik kiemelt lengyel Hubert Hurkacz (13.) lesz, akit mindkét eddigi találkozójukon legyőzött.

Eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Fucsovics Márton-Jurij Rodionov (osztrák) 6:7 (5-7), 6:3, 6:4

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!