Márciusban Budapestre jön a sznúker legnagyobb sztárja, Ronnie O'Sullivan

snooker Horizontal
England's Ronnie O'Sullivan reacts after his victory over England's Judd Trump in the World Championship Snooker final at The Crucible in Sheffield, England on May 2, 2022. - Ronnie O'Sullivan equalled Stephen Hendry's modern-day record of seven snooker World Championship titles by stopping a Judd Trump rally in its tracks with an 18-13 win in the final on Monday. (Photo by Oli SCARFF / AFP)
Vágólapra másolva!
Márciusban Budapestre jön egy bemutató mérkőzésre Ronnie O'Sullivan, aki az idén rekordbeállítást jelentő hetedik alkalommal nyerte meg a sznúker-világbajnokságot.

A Snooker Gála szervezői szerdán közölték, hogy a 46 éves sztár elfogadta a meghívást, és a magyar rajongók előtt lép asztalhoz az északír Mark Allen ellen. A március 4-én sorra kerülő esemény helyszíne a Gerevich Aladár Sportcsarnok lesz.

A pillanat, amikor megszerezte hetedik világbajnoki címét Forrás: AFP/Oli Scarff

A lendületes játéka miatt Rakétának becézett angol világelső az idei vb-n 2001, 2004, 2008, 2012, 2013 és 2020 után ért fel ismét a csúcsra, ezzel utolérte az örökranglista élén a skót Stephen Hendryt.

A sok szakértő által minden idők legjobbjának tartott O'Sullivan - aki 16 évesen állt profinak - számos rekordot tart a sportágban, többek között 30-szor szerepelt vb-n, ő a legidősebb világbajnok, 39 rangsoroló tornát nyert, több mint 1100 százas bréket lökött, 15-ször ért el kuriózumnak számító maximum bréket, és övé a leggyorsabb (5 perc 8 másodperces) maximum brék. A korábban drog- és alkoholfüggőséggel küzdő klasszis életmódkönyveket és bűnügyi regényeket írt, szakkommentátorként is dolgozik, és a 2016 óta Brit Birodalom Tisztje.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!