A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl

Eltiltották az olimpiai bajnokot, nem indulhat a párizsi olimpián

Vágólapra másolva!
Az atlétika tisztaságáért felelős testület (AIU) kedden doppingvétség miatt 16 hónapra eltiltotta a rúdugrás 2016-os, riói olimpiai bajnokát, a brazil Thiago Brazt.

A harmincéves atléta - aki 2021-ben Tokióban bronzérmes volt az olimpián - november 27-ig nem versenyezhet, így biztosan nem vehet részt a párizsi ötkarikás játékokon - írja az MTI.

Thiago Braz
Az olimpiai bajnok brazil rúdugró, Thiago Braz eltiltás miatt nem lesz ott a párizsi ötkarikás játékokon
Fotó: AFP

Braz versenyzési jogát tavaly júliusban függesztették fel, miután a Gyémánt Liga-sorozat stockholmi állomásán szolgáltatott mintájában osztarinra bukkantak, amely izomnövelő hatása miatt került fel a tiltott szerek listájára.

A fedett pályán világbajnoki ezüstérmes brazil atléta arra hivatkozott, hogy szennyezett táplálékkiegészítő miatt kerülhetett a tiltott szer a szervezetébe. Az AIU viszont közleményében kiemelte, hogy a sportolóknak több előadáson is felhívták a figyelmüket a Brazíliában kapható gyógyszertári táplálékkiegészítők veszélyeire, így ezekkel Braznak is tisztában kellett lennie.  

A rúdugró fellebbezést nyújtott be a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz.  

Braz legutóbb a 2023-as Gyémánt Liga-sorozat chorzówi állomásán szerepelt, ahol 5,71 méteres ugrásával a hatodik helyen végzett.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!