Vágólapra másolva!
Az 50 és a 25 méteres medencében is három-három Európa-bajnoki címmel rendelkező Verrasztó Dávid továbbra is harcol azért, hogy kijusson a negyedik olimpiájára.

Szerdáig Zalaegerszegen készül a magyar úszóválogatott Virth Balázs edző vezette csoportja, így mások mellett Milák Kristóf és Verrasztó Dávid is. A 35 éves, Eb-címei mellett kétszeres világbajnoki ezüstérmes vegyesúszás-specialistának még nincsen meg a párizsi olimpián való induláshoz szükséges időeredménye, de még lesz lehetősége ezt teljesíteni. Verrasztó Dávid nem a jövő héten kezdődő belgrádi Európa-bajnokságon, hanem egy római viadalon próbálja majd megúszni a szintidőt, és ott szeretne kijutni a negyedik olimpiájára.

Verrasztó Dávid úszik a férfi 200 méteres hátúszás előfutamában a 31. úszó Európa-bajnokságon, a Debreceni Sportuszodában, május 25-én
Verrasztó Dávid szeretne ott lenni a párizsi olimpiai játékokon is
Fotó: MTI/Illyés Tibor

„Szerintem közel leszek hozzá, de azt nem mondom, hogy biztosan sikerül majd. 

Az elmúlt két év nem volt egyszerű, történt egy családi tragédia, úgyhogy kemény volt. 

Próbálok nem foglalkozni azzal, hogy hány éves vagyok, vagy éppen meddig úszok még. Az időt, amit el kell érnem, életemben már vagy harmincszor megúsztam, de nem fogok semmire, így arra sem rágörcsölni, hogy sikerül-e – nyilatkozta Verrasztó Dávid pénteken a zaol.hu-nak. – Amíg szeretek úszni, addig úszni fogok, szerencsére van időm rá Testvéremmel, Evelynnel van egy vállalkozásunk, ez mellett belefér a napi négy óra edzés is. Legalább nem puhulok be..."

Verrasztó Dávid nem kiabálja el Milák Kristóf olimpiai győzelmét

Verrasztó Dávid arról is beszélt, hogy szerinte miként áll a magyar csapat felkészülése, és lesz-e magyar úszóarany Párizsban:

Jól állunk, de nem szabad semmit sem elkiabálni. Egymás közt nem beszélünk róla, de mindenki teszi a dolgát, amit neki kell. Az olimpiai arany is benne van, de azért egy komoly sportról van szó. 

Lehet, hogy volt idő, amikor hozzászokhattak, hogy tuti lesz aranyérmesünk, de rohamosan fejlődik az úszás, s amennyit fejlődött, úgy az első nyolc között alig van különbség. Szóval, nem egyszerű sport, bár a televízión keresztül lehet, hogy annak tűnik. Azt mondom mindenkinek, próbálja meg, ússzon le csak egyszer egy kétszáz vegyest. Szerencsére uszoda van mindenhol, ahol ki lehet ezt próbálni."

Verrasztó azt is elmondta, hogy a pályafutásából egyedül egy olimpiai érem hiányzik, amitől Tokióban 21 századra volt, de összességében nem lehet elégedetlen a karrierjéből, mert mintegy tíz évig ő volt Európa legjobb úszója 400 méteres vegyesúszásban.

Kapcsolódó cikkek

 

Mindent egy helyen az Eb-ről