Vágólapra másolva!
A volt világelső Novak Djokovics könnyed győzelemmel jutott be a negyeddöntőbe a wimbledoni teniszbajnokságon, miután a 15. kiemelt Holger Runét búcsúztatta 2 óra 3 perc alatt. A találkozó után azonban nem a szerb klasszis remek játékáról szóltak a hírek, hanem arról, hogy Djokovics ismét maga ellen hergelte a közönség egy részét.

A találkozó túl sok izgalmat nem tartogatott, legfeljebb annyit, hogy Djokovics a harmadik játszmában többször is ijesztően megcsúszott, sőt el is esett, de nem sérült rá a műtött térdére, de így is simán, 6:3, 6:4, 6:2-re nyert Holger Rune ellen.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy a közönség inkább Rune mellett állt, Djokovics pedig látványosan hergelte a nézőket. A találkozón nem volt harsány fújolás, de a szerb klasszis tett róla, hogy legyen.

Tennis / 2024 Wimbledon Day 8 / Djokovic vs Rune
Djokovics a hegedülni tanuló kislányának üzent a meccs végén
Fotó: The Yomiuri Shimbun/AFP

A mérkőzés utáni gyorsinterjúban Djokovics tovább gerjesztette a feszültséget. Szándékosan elnyújtott ú-val kívánt jó éjszakát (Goooood night), így imitálva a pfujolást angolul (boo). Majd még ki is oktatta a nézőket, hogy ilyen ellenséges légkörben még sohasem játszott a pályafutása során.

A szerbek 24-szeres Grand Slam-bajnoka a hatodik találkozójukon is legyőzve 16 esztendővel fiatalabb dán riválisát. Djokovics a Rune elleni sikerrel egyértelműen bizonyította, hogy Wimbledonban is az esélyesek között kell vele számolni. 

Alex de Minaurt persze nem lehet lebecsülni, de kettejük csatájának a negyeddöntőben egyértelmű a második kiemelt szerb az esélyese.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről