Vágólapra másolva!
Jasper Philipsen idei első sikerét aratta a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen, a tizedik szakaszon az összetett élcsoportja nem változott.

A pihenőnap után kedden az Orléans és Saint-Amand-Montrond közötti 187,3 kilométeres sík táv várt a bringásokra.

Előzetesen arra lehetett számítani, hogy ha a befújó oldalszél nem szakítja szét a sort, mezőnyhajrá lesz, nem is voltak szökési kísérletek. Végül az oldalszél sem okozott problémákat és bukás sem volt a technikás hajrában, amiben világbajnok csapattársa, Mathieu van der Poel tökéletesen vezette fel Philipsent, a belga sprinter pedig magabiztosan előzte meg a zöld trikós eritreai Biniam Girmayt és a német Pascal Ackermannt.

 Philipsen - egy visszasorolása miatt hivatalosan - két második hely után először nyert az idei francia körversenyen, pályafutása során pedig már hetedszer.

Az összetett menők valamennyien a mezőnnyel értek célba, így a szlovén Tadej Pogacar változatlan előnnyel őrzi a sárga trikót.

Eredmények:
10. szakasz, Orléans - Saint-Amand-Montrond, 187,3 km:
1. Jasper Philipsen (belga, Alpecin-Deceuninck) 4:20:06 óra
2. Biniam Girmay (eritreai, Intermarché-Wanty) azonos idővel
3. Pascal Ackermann (német, Israel-Premier Tech) a. i.

Az összetett élcsoportja:
1. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) 40:02:48 óra
2. Remco Evenepoel (belga, Soudal - Quick-Step) 33 mp hátrány
3. Jonas Vingegaard (dán, Visma-Lease a Bike) 1:15 perc hátrány
4. Primoz Roglic (szlovén, Red Bull-BORA-hansgrohe) 1:36 p h.

Szerdán az Évaux-les-Bains és Le Lioran közötti 211 kilométeres etap vár a mezőnyre. A Tour jövő vasárnap - története során először nem Párizsban vagy annak környékén - zárul a Monaco és Nizza közötti egyéni időfutammal.

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről