A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Sok hihetetlen történet született a párizsi olimpián, de az egyik legszürreálisabb biztosan a britek futójáé, Sam Reardoné, aki végül kétszeres bronzérmes lett a francia fővárosban.

Sam Reardon mezei nézőként kezdte a párizsi olimpiai játékokat, a megnyitó ünnepséget még a londoni otthonából nézte végig, de a záróünnepségen már kétszeres olimpiai érmesként csatlakozott a brit csapathoz. Reardon eredetileg nem jutott ki az olimpiára, mert a brit olimpiai válogatóversenyen nem indulhatott egy sérülés miatt a 400 méteres döntőben. Hetekkel később a londoni Gyémánt Liga-versenyen hatalmas egyéni csúcsot futott, de már késő volt nevezni.

Sam Reardon - a kép jobb szélén - kétszeres olimpiai érmes lett
Fotó: Martin  BERNETTI / AFP

A sors végül úgy hozta, hogy Charlie Carvell, a brit 4x400 méteres váltó tagja sérülés miatt az olimpia kezdetén kiesett a csapatból, Reardon pedig az olimpia első napján kapta a hírt, hogy csomagolhat, hiszen ő érkezhet a sérült futó helyére. Alig egy nappal később meg is érkezett Párizsban, ahol az atlétika versenyek első hétvégéjén előbb a 4x400-as vegyesváltóval nyert bronzérmet, majd az utolsó napon a férfi 4x400-as váltóval is a harmadik helyen végzett.

Reardon néhai édesanyja, Marilyn fotójával állt fel a dobogóra, mert az anyukának az volt az álma, hogy a fiát olimpián láthassa, de ezt végül nem élhette meg, 2019-ben agydaganatban meghat, de óriási motivációt adott így is Sam Reardonnak.

„Hihetetlen pár nap volt. Először 45 alatti időt futottam, aztán kijutottam az olimpiára, futottam, nyertem egy érmet, majd nyertem még egyet. Örökké kétszeres olimpiai érmes leszek. Ha itt érne véget a pályafutásomat, akkor is boldog lennék" – mondta a mindössze 20 éves sportoló.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!