Vágólapra másolva!
Minden előzetes várakozást felülmúlt az INEOS FEI Négyesfogathajtó Világbajnokság eseményeit a helyszínről követő nézők száma – derült ki a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) Nonprofit Zrt. sajtóközleményéből.

A szeptember 8-án véget ért ötnapos szilvásváradi négyesfogathajtó-világbajnokság a hazai és külföldi versenyzők, csapatvezetők, és a Nemzetközi Lovassport Szövetség (FEI) szerint is kiemelkedően sikeres volt, hiszen a versenyhelyszíneken minden versenyszám gördülékenyen zajlott le, azok alkalmasak voltak a vártnál nagyobb létszámú közönség fogadására, váratlan események pedig nem történtek a világversenyen. 

A szervezők előzetes várakozását jelentősen felülmúlta a világbajnokságot a helyszínen követő emberek száma. A múlt hét pénteki Hungarikum Lovas Gálán majdhogynem megtelt a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont stadionja, a vasárnapi zárónapra pedig már egy nappal korábban nem lehetett jegyet vásárolni. A szombaton a településtől távolabb megtartott maratonhajtásra is nem várt nézősereg előtt került sor, amelyet sok külföldi versenyző – a fantasztikus hangulaton túl – ki is emelt. 

A világversenyt összesen mintegy 20 ezer fő követte a stadionból, a maratonhajtást pedig becslések szerint szintúgy 20 ezer fő kísérte figyelemmel a helyszínen. 

Fotó: Hajdu Krisztina / INEOS FEI Négyesfogathajtó Világbajnokság

A négyesfogathajtó-világbajnokságot a közönség tette a lovassport igazi ünnepévé. A telt házas lelátók és a maratonhajtásra kiérkező hazai és külföldi érdeklődők szinte fesztiválhangulatot teremtettek a verseny ideje alatt. A Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség a kiváló helyszín és a kedvező időjárás segítségével mindent megtett annak érdekében, hogy a lovassport egyik leglátványosabb eseményét maradandó emlékként őrizzék meg a versenyre kilátogatók” – fogalmazott dr. Falvai Mátyás, az NRÜ vezérigazgatója. 

A 26. négyesfogathajtó-világbajnokságot az ausztrál Boyd Exell nyerte, második helyezett a holland Bram Chardon, harmadikként pedig az amerikai Chester Weber végzett. A legjobb magyarnak Dobrovitz József bizonyult, aki 13. lett. Az első három csapat – sorrendben – a holland, a német és az ausztrál lett; a magyar csapat az ötödik helyen végzett. 

A szilvásváradi világbajnokság hivatalos díjszállítója a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt., amely évek óta támogatja a lovassportokat felvonultató rendezvényeket különleges és világhírű, egyedi porcelánjaival.

Fotó: Hajdu Krisztina / INEOS FEI Négyesfogathajtó Világbajnokság

A világversenyt a sikeres magyar rendezői pályázatot követően a Nemzetközi Lovassport Szövetséggel kötött rendezési szerződés alapján a NRÜ készítette elő, és az NRÜ látta el a sportesemény rendezési feladatait a Magyar Lovassport Szövetség sportszakmai közreműködésével. Az eseményhez az infrastruktúrát az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad biztosította.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!