Vágólapra másolva!
Pontozással ért véget a két félnehézsúlyú klasszis, Artur Beterbijev és Dmitrij Bivol címegyesítő meccse Szaúd-Arábiában, de nem volt teljesen egyértelmű a meccs, máris a visszavágóról beszélnek a szakértők.

A 33 éves Bivol sokkal jobban kezdte a meccset, de a szintén veretlen 39 éves orosz Beterbijev óriási lendülettel és erőteljes ütésekkel hozta magát vissza a meccsbe. A pontozókártyákon egy döntetlen (114-114) mellett két bíró látta jobbnak Beterbijevet, de a 115-113-as eredmény mellett a 116-112-es pontozást mindenki túlzónak találta.

Beterbijev 2002 óta az első vitathatatlan bajnok lett a divízióban, akkor Roy Jones Jr. Ért fel a csúcsra, de a négy öves korszakban ő az első ilyen.

A kanadai-orosz Bivol hibátlan mérleggel érkezett a meccsre, Canelo Alvarez legyőzésével 2017 óta volt világbajnok, míg a dagesztáni Beterbijev nem csak veretlen volt, de minden meccsét kiütéssel nyerte eddig.

Bivol mindent bevetett a meccs elején, de Beterbiejvet nem sikerült elrettentenie, néhány komoly ütéssel jelezte hogy nem adja könnyen magát, az ötödik menet végén kicsit meg is rogyott Bivol egy ütéstől és a hatodik menetben is akadtak gondjai.

A hetedik menetben Bivol szorította be Beterbijevet, de nem maradt el a válasz, a bajnok alaposan megsorozta ellenfelét. Bivol volt az, aki a kilencedik menetben villantott, komoly ütéseket vitt be, Beterbijev sarkában érezték, hogy komoly hajrá kell, Bivol pedig érezhetően kissé elfáradt. A 12 menetet ugyan végigbokszolta, így ő lett z első, aki talpon maradt Beterbijev ellen, de a bíróknál ez nem volt elég a győzelemhez.

Beterbijev lett a vitathatatlan bajnok

„Minőségibb bokszot akartam bemutatni” - mondta a győzelme után Beterbijev, aki mostantól a WBC, a WBA, az IBF és a WBO bajnoka is, míg Bivol 24 mérkőzés után először szenvedett vereséget.

A bajnok a meccs után kicsit tehát sopánkodott, míg Bivol már a visszavágóról beszélt, hiszen az álma, hogy egyesített bajnok lehessen.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!