Vágólapra másolva!
Lee Carsley mindenkit meglepett, hiszen elmondta, hivatalosan nem jelentkezett, hogy ő lehessen az angol válogatott szövetségi kapitánya.

Lee Carsley a finnek elleni meccs előtt elárulta, hogy hivatalosan nem jelentkezett a posztra, azaz nem ő lesz az angol válogatott véglegesített szövetségi kapitánya. Az angol szövetség az 50 éves szakembert kérte fel a csapat vezetésére, miután Gareth Southgate a júliusi, Spanyolország elleni Európa-bajnoki döntő után lemondott és a kinevezése illett a mostani trendekhez, hiszen több sztárcsapatot is korábbi U21-es edző vezet. Így van ez a spanyoloknál és az argentin csapatnál is.

lee carsley
A jó kezdés ellenére úgy tűnik, Carsley nem marad szövetségi kapitány
Fotó: JUSTIN TALLIS / AFP

Carsley azóta többször is kitért a jövőjét firtató kérdések elől, de a görögök elleni vereség és a finnek elleni meccs előtt már egyértelműbben beszélt.

„Nem, hivatalosan nem pályáztam” – mondta Carsley a konkrét kérdésre válaszolva. „Remélhetőleg az U21-esekkel foglalkozom majd, elégedett vagyok a munkámmal. Az FA alkalmazottja vagyok, és felkértek, hogy vállaljam el a felnőtt csapat vezetését, ami kiváltság. Ez volt a karrierem legbüszkébb pillanata. Nagyon szerencsés helyzetben vagyok, mert belülről tudom, és látom, mekkora potenciál van ebben a csapatban. Ez az egyik legjobb állás a világ labdarúgásában. Nem sok olyan állás van, ahol esélyed van a győzelemre. Hiszem, hogy az az edző, aki jön, nagyon jó esélyekkel küzd majd a sikerekért és mi a legjobbat érdemeljük, aki csak van” – mondta Carsley a finnek elleni meccs előtti sajtótájékoztatón.

A Görögország ellen elszenvedett 2-1-es vereség után kérdőjelezték meg sokan a szakember rátermettségét. Carsley a görög meccsen klasszikus csatár nélkül szerepeltette a csapatot, ami sokaknak nem tetszett, ráadásul történelmi görög sikert hozott a Nemzetek Ligája-meccs.

Az angolok vasárnap délután lépnek pályára a finnek ellen idegenben.


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!